Trobada amb Tània Juste al Club de lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Trobada amb Tània Juste al Club de lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

El Club de Lectura d’adults de la Biblioteca Armand Cardona va començar aquest nou curs amb la visita de l’escriptora Tània Juste.

Tània Juste hace justicia a las mujeres creadoras en su novela 'Amor a  l'art'

El passat mes de juny, el Club ja havia llegit el seu últim llibre, Amor a l’Art, premi Prudenci Bertrana 2021.

Sempre és d’agraïr tenir l’oportunitat de compartir unes hores amb els autors o autores de llibres que s’han llegit i comentat al Club.

20220924 180509 1024x768 - Trobada amb Tània Juste al Club de lectura d'Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Aquesta estona compartida permet aprofundir en els textos, conèixer detalls de qui els ha concebut i escrit, aclarir dubtes i curiositats…

A destacar l’absoluta amabilitat i disposició de l’autora a parlar d’aspectes intrínsecs a la novel·la, a la resta de la seva obra, als contextos de les seves narracions – Tània Juste és historiadora de formació i els seus relats, a banda d’amens, resulten instructius per la quantitat d’informació que aporten, sàviament imbricada en el fil narratiu – i fins i tot a detalls de la seva interessant família paterna.

Amor a l’art

A la Barcelona dels anys setanta, l’Olivia està a punt de llicenciar-se a la Facultat de Filosofia i Lletres en l’especialitat d’Història de l’Art.

Vinguda del poble cinc anys abans, viu al barri Gòtic amb el seu avi, un antiquari del carrer de la Palla al qual ajuda en les seves estones lliures, alhora que surt amb un reporter gràfic que cobreix els esdeveniments més rellevants del franquisme.

Així doncs, durant el buidatge d’un pis d’un important coŀleccionista d’art, d’origen austríac, l’Olivia descobreix l’autoretrat de la Valèria Sans, una pintora d’avantguarda desconeguda que va viure al Montparnasse dels anys vint i es va relacionar amb els grans artistes del moment.

Tipos de pinceles para pintura, características y usos - Tutoriales arte de  Totenart

La seva mort prematura i el fet de ser una dona la van enterrar en l’oblit. Aquest descobriment representarà un mirall edificant i una gran motivació per a la trajectòria vital de l’Olivia, que quedarà marcada per sempre.

Aayla Green