El último hombre blanco

El último hombre blanco

Nuria Labari signa la novetat del mes de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell per aquest mes d’agost.

La novel.la està publicada per Penguins Libros i és una gentilesa de Llorens Llibres.

La nostra protagonista, una dona de 44 anys, és tot un home de negocis: guanya moltíssims diners i ha adaptat el seu cos , el seu temps, el seu llenguatge i fins i tot les relacions sexuals per obtenir el mateix poder que un home.

Així també ha aconseguit ser acceptada dins dels seus cercles, s’ha guanyat la seva confiança i ha esdevingut un més entre ells.

Quan es troba en el punt més alt de la seva carrera profesional, i per tant ja fa anys que viu, pensa i guanya exactament el mateix que els seus col.legues masculins, s’atura per mirar enrera i analitzar tot el camí fet.

Per tant l’análisi d’aquesta metamorfosi comporta acceptar que el seu èxit professional és el resultat d’una transformació monstruosa a nivell personal.

El último hombre blanco pot ser o bé una crònica d’una infiltrada en el mercat laboral o bé el testimoni d’un home poderòs i opac que per primera vegada pren la paraula disposat a dir la veritat.

Per tant, estem davant de la història d’una dona que va creure que necessitava escalar una montanya i que una vegada està al cim hauria desitjat poder fer-la explotar.

A tenir en compte

  • Sembla una distopia però la seva societat és la nostra.
  • L’autora ens convida a repensar regles inamobibles sense ser questionades i que han permès escanyar a la gran majoria en benefici d’uns pocs homes blancs.
  • Les idees es presenten, es desenvolupen i es barregen.
  • Biografia d’una dona enganyada que se regira contra el sistema establert i que busca recuperar la seva naturalesa lliure i salvatge, sense les regles ni els prejudicis imposats.
  • Una dona que desitja ser ella mateixa, sense comparacions que la igualin a un prototipus fracassat i obsolet.
  • La confiança en retornar a l’amor i crear des d’aquí una societat nova.

L’autora

Nuria Labari Gómez, nascuda a Santander el 19 de enero del 1979,​ és escriptora i periodista, coneguda per ser autora de contes i novel.les.

La seva vida professional ha estat lligada a la transformació digital dels mitjans de comunicació.

Aayla Green