Club de Lectura de Ciència Ficció. Hipnofobia

Club de Lectura de Ciència Ficció. Hipnofobia

Aquest dijous 19 de maig hem tingut la sort de comptar amb Salvador Macip, convidat de la Catcon 2022, que es va acostar a la reunió del nostre grup de lectura.

L’autor

Salvador Macip - Club de Lectura de Ciència Ficció. Hipnofobia

Salvador Macip és doctor en genètica molecular i des del 2008 investiga sobre el càncer i l’envelliment a la universitat de Leicester al Regne Unit i és professor a la Universitat Oberta de Catalunya.

A més de ser un brillant investigador és un escriptor que des de principis dels 90 estava ficat en fanzines i que porta escrits prop de 50 llibres entre ficció i divulgació científica.

La trobada

Nosaltres parlem del llibre “ Hipnofobia” que va guanyar el Premi Carlemany al foment de la lectura en Andorra. ‘Hipnofòbia’ és una novel·la d’intriga amb elements fantàstics i de ciènciaficció. ‘Amb un estil eficaç i precís, amb un argument provocador, recorda les estratègies narratives audiovisuals.

Macip ha explicat que el llibre seguia la línia que ja va obrir amb ‘Ullals’ (novel·la escrita a quatre mans amb Sebastià Roig, Premi Joaquim Ruyra 2010). ‘Intriga, acció, por, misteri… He pensat ‘Hipnofòbia’ com un assaig sobre el bé i el mal. Des del principi la novel·la proposa dilemes ètics i morals, que no són clars, i que fan que no t’inclinis completament per cap dels protagonistes. I em demano: Si tinguéssim el poder de canviar la ment, ho faríem?’.

Continua: ‘L’any 1998 vaig llegir un article científic sobre uns ratolins que no dormien, i que es tornaven més llestos. No he tornat a trobar cap més recerca científica en aquesta línia, però em va donar la idea literària: què passaria si apliquéssim aquest estudi a l’home?

El llibre

Hipnofobia - Club de Lectura de Ciència Ficció. Hipnofobia

Els protagonistes, un metge i un militar, tenen el poder de canviar la ment i volen servir-se’n per controlar la societat. En un búnquer secret de l’exèrcit americà, el doctor Metcalf ha trobat la manera d’accedir al poder, la força secreta de la ment, i té una idea molt clara de com l’ha d’utilitzar.

El general Sandcliff és l’únic que pot evitar que el doctor s’infiltri als nostres somnis i acabi controlant la humanitat. Podrà aturar l’home més perillós del món? Ens ha explicat que aquest llibre va començar amb l’escriptura d’un parell de contes i després es va crear com un fix up. L’estructura de la novel·la és determinada pels personatges, que ofereixen punts de vista diferents sobre els protagonistes.

Moltes preguntes sense respostes o Sí? Si vostès volen resoldre-les ja saben llegeixin “Hipnofòbia”

J. Walquer