VilaPensa

VilaPensa

El Club d’Adults i el de Ciència ficció de la Biblioteca Armand Cardona, i el de “La Crisàlide” de la Joan Oliva, han assistit a la conferència Desig i literatura, que impartia l’escriptora Najat el Hachmi al Fòrum Berger-Balaguer de Vilafranca.  

Najat El Hachmi ha conseguido el último y prestigioso premio Nadal.

El VilaPensa d’enguany  se centra en la reflexió sobre Desig i Passió i, prèviament, tots els Clubs de Lectura havein fet una lectura de temàtica centrada en aquests dos impulsos vitals.

VilaPensa | RTVVilafranca

La conferència a la qual vam ser convidats tots els Clubs de Lectura de l’Alt Penedès i del Garraf, s’inscrivia, doncs, en els actes especials d’aquest festival i estava dissenyada com a una trobada de lectors, i organitzada per la Biblioteca Torres i Bages de Vilafranca del Penedès, amb col·laboració amb la resta de biblioteques públiques del territori.

image - VilaPensa

La conferenciant, en la seva línia d’escriptura reivindicativa de la igualtat i la llibertat que hauria d’emmarcar el desig de l’ésser humà, i des d’una perspectiva clarament feminista, va exposar a bastament les característiques i evolució del desig a la societat i a la literatura.

Al mateix temps no amaga la seva perplexitat perquè alguns suposadament  avenços en la llibertat sexual no es resolguin en un alliberament real del desig, sobretot des d’una perspectiva de gènere.

Aayla Green