El meu germà el geni

coberta llibreEl meu germà el geni de Rodrigo Muñoz Avia és el llibre que hem comentat aquest dissabte 17 de maig al Club de lectura juvenil de la Joan Oliva.

La Lola té 10 anys i li agrada jugar al futbol. Això no seria cap problema en una altra família però, sent filla i germana de músics, la Lola no es troba en el seu millor ambient.

La vida de la família Mangionne López gira al voltant de la música i especialment al voltant del germà gran de la Lola: un noi de 15 anys que tothom està convençut que és un geni tocant el piano.

Aquesta “genialitat” del seu germà gran no li fa cap favor a la Lola i sembla que els seus pares no se’n adonen.

El punt d’inflexió arribarà quan coincideixi, el mateix dissabte, la final del concurs de piano en què participa el germà de la Lola i el partit de futbol de la protagonista en què el seu equip es juga ser els primers de la lliga. En aquest moment les prioritats d’uns i altres es posaran sobre la taula i no tots acceptaran la decisió dels pares.

A partir d’aquí ha començat el debat al Club de lectura juvenil.

Rodrigo Munoz AviaRodrigo Muñoz Avia (Madrid, 1967). Va estudiar Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid. La seva obra literària va començar amb escrits sobre l’obra dels seus pares, els pintors Lucio Muñoz i Amalia Avia.

El seu primer llibre, publicat l’any 1996, és Lo que no sabemos, novel·la juvenil amb què va aconseguir el Premio Jaén de Literatura Infantil y Juvenil.

Il·llustracióEscriu tant per adults com per a públic infantil i juvenil. L’any 2005 va escriure la seva novel·la de més èxit: Psiquiatras, psicólogos y otros enfermos. La darrera novel·la per adults que ha publicat ha estat Vidas terrestres, l’any 2007.

Ha guanyat en dues ocasions el Premio Edebé de Literatura Infantil: L’any 2007 amb Els perfectes i l’any 2010 amb El meu germà el geni.

Les il·lustracions del llibre són de Jordi Sempere, nascut a Barcelona l’any 1967 i que ha treballat com a il·lustrador de llibres de text, com a grafista i com a dibuixant de còmics.

Finalitzem amb un vídeo de l’autor parlant del llibre que hem comentat al club de lectura juvenil:

Llibres

  • Lo que no sabemos.
  • El meu germà el geni.
  • Els perfectes.

    Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  • Funny Girl