El nudo Windsor i Piel quemada. Gènere negre

El nudo Windsor i Piel quemada. Gènere negre

En aquest article us volem parlar de dues novel·les que s’incorporen al fons especial de gènere negre de la biblioteca Joan Oliva: El nudo Windsor i Piel quemada de dues autores, la primera britànica, la segona d’Estats Units: S. J. Bennett i Laura Lippman.

El nudo Windsor. S.J. Bennett

De niña, cuando le preguntaban qué querría ser de mayor, la princesa Isabel contestaba: “Una señora de campo, con montones de perros y caballos.” Durante esas últimas semanas había sido precisamente eso, pero los días siguientes tocaba ser reina.

Fragment, cap. 18, pàg. 199
coberta El nudo Windsor
coberta El nudo Windsor

En aquesta novel·la, la reina Isabel II d’Anglaterra resol crims en secret mentre compleix amb els seus deures com a monarca. És una combinació perfecta de miss Marple i The Crown, sèrie aquesta última que triomfa a tot Europa.

L’acció se situa a principis de la primavera de 2016 al castell de Windsor, lloc on la reina està preparant la festa per celebrar el seu novantè aniversari. Però aquest ambient festiu es trenca quan un dels seus convidats és trobat mort en una de les habitacions i en estranyes circumstàncies. En un principi tot sembla indicar que és un suïcidi, que s’ha penjat, però els comandaments de l’M15 sospiten que és un complot internacional.

Aquesta novel·la enceta una sèrie de llibres en els quals la reina Isabel II resoldrà crims en secret. L’autora, S. J. Bennett, s’ha documentat per tal de descriure de forma realista la manera de viure a la cort. També ho fa dels aspectes més íntims, de les situacions que ha protagonitzat amb el seu marit Felip d’Edimburg. A més a més, ens situa dins del castell de Windsor, dins dels passadissos, jardins i habitacions… un ambient realment reial!

El trobareu al Catàleg Aladí.

Piel quemada. Laura Lippman

Laura Lippman és una coneguda i admirada novel·lista del gènere negre d’Estats Units i en aquesta història ens narra el joc macabre de passions, traïcions i crims d’una parella que es troba per casualitat en un bar de carretera, ella, Polly Costello, i ell, Adam Bosk.

En primer lloc, la Polly és una misteriosa dona en què contrasta el seu físic molt atractiu amb una actitud molt freda. Un bon dia apareix a Belleville amb un fort cop a la mandíbula i allà aconsegueix una feina de cambrera al High-ho, un bar de carretera.

Coberta Piel quemada
Coberta Piel quemada

En segon lloc, Adam és un rodamón que entra al bar.

I per acabar d’arrodonir la situació, entre ells es desenvolupa un poderós magnetisme que els durà a viure un intens estiu que potser serà el seu últim estiu!

Tenía tiempo; no mucho, pero bastante para serenarse y esbozar un plan. Se duchó sin preocuparse de las manchas de sangre en el vestido que acababa de quitarse. Si todo salía bien, no quedaría ninguna prueba; si no… Se negó a considerar esa posibilidad. Se puso su vestido favorito y unas sandalias, a sabiendas de que eran el calzado menos práctico. ¡Eran demasiado bonitas para perderlas!

Fragment, cap. 46, pàg. 312

El podeu trobar al Catàleg Aladí i a l’EBiblio.

Finalment i per acabar, què us ha semblat aquesta tria? Ja podeu passar per la biblioteca i demanar-les en préstec: El nudo Windsor i Piel quemada us esperen!

Goldfinch