La bestia. Carmen Mola

La bestia. Carmen Mola

Un dels secrets del panorama literari actual va quedar al descobert en la cerimònia de lliurament del Premi Planeta 2021. L’obra guardonada va ser La bestia, de la coneguda escriptora Carmen Mola. Però no va ser una dona qui va sortir a recollir el preuat guardó, dotat amb un milió d’euros, sinó tres homes. I així es va descobrir que tres guionistes n’eren els autors i en aquest mateix moment va esclatar la polèmica. Hi ha qui ho va qualificar d’estratègia de màrqueting i també qui els va culpabiltitzar “d’ocupar” un espai literari reservat per a una dona. Sigui com sigui, el cas és que Carmen Mola des que va “néixer” l’any 2017 aplega una bon grapat de fidels seguidors.

No en va, el segell Carmen Mola ja havia aconseguit un gran ressó amb la publicació de la trilogia formada per La novia gitana, La red púrpura i La nena. Tres novel·les de gènere negre caracteritzades per un ritme trepidant i un notable to de sang i fetge.

Ara, els mateixos Jorge Díaz (1962), Agustín Martínez (1975) i Antonio Mercero (1969) signen La bestia. Va ser en ple confinament quan els tres guionistes van començar a treballar en la quarta novel·la de la trilogia original protagonitzada per la inspectora Elena Blanco. La situació derivada de la crisi sanitària per la Covid, incerta i sense un horitzó clar per endavant, va convèncer els autors d’ajornar el projecte i començar-ne un de nou. Així va néixer La bestia.

La bestia

Coberta del darrer Premi Planeta

La bestia retrocedeix fins al Madrid de 1834 quan la ciutat i tot el país patia les conseqüències d’una epidèmia de còlera. En mig d’aquesta situació epidèmica, hi apareixen els cadàvers d’algunes nenes petites sense que ningú no els reclamés. El principal sospitós és la Bestia. Algú de qui tothom fuig tot i que ningú no el coneix.

Amb una ambientació digna del mateix Dickens, la novel·la descriu una ciutat amb una pobresa extrema, amb societats secretes, complots de les classes benestants i rituals medievals.

Els autors darrere del pseudònim Carmen Mola
Disponibilitat en els catàlegs:

La bestia de Carmen Mola a la Joan Oliva!

Funny Girl