Los buenos hijos de Rosa Ribas. Gènere negre

Los buenos hijos de Rosa Ribas. Gènere negre

Aquesta setmana la proposta de gènere negre és la novel·la Los Buenos hijos de Rosa Ribas.

A Lola le gustaban los entierros. A Nora también. Sin embargo, Mates seguía asombrado por la ligereza con que su mujer le había preguntado a su hija: “¿Te vienes al entierro de la cestera?”. Y todavía más por la naturalidad con la que Nora había respondido:”Vale”. Se había puesto un abrigo oscuro y pocos minutos después las dos salían tan felices hacia la enorme iglesia de Sant Andreu.

Inici de la novel·la, pàg. 11

El llibre

Coberta de Los buenos hijos
Coberta de Los buenos hijos

Una empresa familiar Hernández Detectives amb seu a Barcelona es dedica a investigar casos molt rutinaris. Nora, una de les filles, s’hi incorpora després de desaparèixer un temps del qual no en vol parlar. Tot segueix tranquil fins que un matrimoni vol saber per què la seva filla adolescent s’ha suïcidat. Mateo, el pare i director de l’agència assigna el cas al seu fill Marc. Però durant el transcurs de la investigació tot canviarà: el cas que s’investiga i la família Hernández.

La trama de la història sedueix, no deixa indiferent la persona que la llegeix. Amb la barreja de dues històries: la de la investigació i els problemes que persegueixen la família Hernández, l’autora ens endinsa en un món ple d’emocions i d’intimitats d’una manera clara i, al mateix temps, senzilla.

Algunos clientes preferían los encuentros fuera de la agencia. Ellos siempre lo aceptaban sin pedir explicaciones.

Nora tenía por fin un nuevo encargo. Judit Montoliu, su clienta, la había citado en el café Zurich, en la plaza de Cataluña. Allí, entre turistas y autóctonos empeñados en ser reconocidos como tales dejando a la vista un ejemplar de La Vanguardia, podrían hablar abiertamente.

Fragment, 1a part, cap. 21, pàg 118

Aquesta novel·la és la segona de la sèrie Hernández Detectives i que es va iniciar amb Un asunto demasiado familiar.

L’autora

logo blog genere negre AMB LLETRES 1 - Los buenos hijos de Rosa Ribas. Gènere negre

Rosa Ribas és ben coneguda a la biblioteca Joan Oliva, ja que l’any 2019 va participar en una de les sessions del Club de lectura l’Oliva Negra durant el qual es va parlar del seu llibre Si no, lo matamos.

Ribas és del Prat de Llobregat, però fa trenta anys que resideix a Frankfurt. Pel que fa la seva producció literària dir que és autora, entre d’altres, dels títols que segueixen i que podeu trobar a la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona:

Per acabar, dir-vos que és quasi ben segur que Los buenos hijos de Rosa Ribas us agradarà i atraparà!

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch