Allí donde nace el día, de Sarah Lark

Allí donde nace el día, de Sarah Lark

La novetat del mes d’abril de la biblioteca Armand Cardona és la novel·la Allí donde nace el día, de l’escriptora Sarah Lark.

L’autora

Christiane Gohl, nascuda a Bochum el 1958, és una escriptora alemanya, coneguda també per diversos pseudònims amb els quals ha publicat nombrosos llibres: Sarah Lark, Ricarda Jordan i Elisabeth Rotenberg.

Amb tan sols 10 anys es va començar a interessar pels cavalls. Això l’ha portat a escriure una gran quantitat de llibres sobre hípica, la seva cura i manteniment, molts d’ells destinats al públic infantil i juvenil. Alguns d’aquests llibres han arribat a ser veritables best-sellers. 

Va estudiar pedagogia i treballà com a periodista i guia turística. Mentre treballava com a guia turística va descobrir Nova Zelanda, indret on ha ambientat algunes de les seves obres més conegudes com és la trilogia de quatre llibre Al país del núvol blanc. Com a Ricarda Jordan ha escrit diverses novel·les històriques.

Des de fa uns anys viu prop d’Almeria, dirigeix ​​una petita empresa de cria de cavalls.

El llibre

Amb aquesta novel·la l’escriptora torna a l’escenari del seu bestseller En el país de la nube blanca, les illes Chatham al 1835.

img - Allí donde nace el día, de Sarah Lark

Allí donde nace el día és la història de dues dones, una jove moriori i una noia alemanya, que van aprendre que la força del seu destí estava en elles mateixes i no en els homes als quals acompanyaven. Les dues hauran de prendre les regnes de la seva vida i lluitar per un futur en què puguin ser elles mateixes i trobar la felicitat.

Nova Zelanda, 1835. La jove Kimi, de la tribu dels moriori a les illes Chatham, ha estat testimoni directe de la invasió maorí de les seves terres. Ha comprès dolorosament que les lleis dels seus déus no poden protegir-la ni dels maoris ni de l’home blanc. Tampoc la podrà salvar el pare del fill que està esperant.

Al mateix temps, una jove alemanya, Ruth, filla de la burgesia benestant, ha decidit viatjar a la fi de l’món darrere el somni de l’home a qui estima. Però realment val la pena seguir els passos d’un home a qui la lluita la manté sempre allunyada d’ell?

En ple segle XIX, i pràcticament a el mateix temps, dos joves molt diferents viuran situacions semblants a milers de quilòmetres. Un viatge entre Alemanya i Nova Zelanda farà que acabin unint-se per trobar juntes el rumb de les seves vides sense dependre de ningú.

J. Walquer