Club de Lectura Llegir el Teatre

Club de Lectura Llegir el Teatre

Aquest mes al club de lectura de teatre hem llegit Encara hi ha algú al bosc, un text de teatre-documental, és a dir, que reprodueix fidelment el testimoni d’una sèrie de persones que ens expliquen fets reals que els ha tocat viure en algun moment.

En aquest cas, la violació sistemàtica de les dones com a estratègia durant la Guerra dels Balcans i els fills nascuts de tals violacions. Tres dones víctimes ens parlen de les seves vivències. Tres fills, cadascun amb una situació diferent (la rebutjada, l’acceptada, el retrobat sense èxit) es sinceren sobre la seva relació amb llurs mares biològiques.

D’altra banda, un exmilitar nega les acusacions per les quals va ser jutjat. I un exsoldat ens explica com va anar obligat a fer la guerra. Per acabar d’arrodonir el mosaic, una escena a meitat de l’obra ens recorda, amb els actors en el paper d’ells mateixos, com n’estàvem de contents, aquí, amb els Jocs Olímpics. A l’hora que a un parell d’hores d’avió, i en plena Europa, tot era mort i violència en tots els sentits.

Un text que tant de bo no s’hagués hagut d’escriure, però que cal absolutament llegir.

 Novetats al fons de Teatre

teatre febrer - Club de Lectura Llegir el Teatre

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha ampliat el fons de Teatre. A partir del febrer estan disponibles obres de:

Joan Brossa, Santiago Rusinyol, Josep M. Sagarra, Tennessee Williams, Víctor Català, Anna Maria Ricart, Marc Rosich, David Mamet, Carles Batlle, Joan Viadel, Albert Herranz, Guillem Clua, Carme Montoril, Gabriele di Luca, Eduardo De Filippo, Jordi Oriol, Mertitxell Cucurella-Jorba

J. Walquer