Les metamorfosis. Nicole Colas des Francs

Les metamorfosis. Nicole Colas des Francs

La novetat infantil mensual que inicia aquest 2021 és el llibre Les metamorfosis de Nicole Colas des Francs. Gentilesa de Llibreria La Mulassa.

El llibre

Si tens moltes preguntes relacionades amb la natura i el seu comportament, aquest és el teu llibre. Hi trobaràs les respostes que cerques.

Coberta Les metamorfosis 1024x766 - Les metamorfosis. Nicole Colas des Francs

En primer lloc, una mirada als insectes. D’on surten les papallones? Veuràs com una petita eruga, creix i creix i en aquest viatge es converteix en una bonica papallona.

En segon lloc, i el nostre planeta Terra? Com es va formar? Només amb granets de pols?

En tercer lloc, i sobre la vida d’alguns animals? Què passa, per exemple, amb la tortuga marina? Les tortugues marines femelles surten del mar per dipositar els ous dins uns clots que caven a la sorra de la platja i que després tornen a tapar. Vuit setmanes després neixen les petites tortugues que surten del niu i a corre-cuita es dirigeixen a l’aigua per no ser devorades pels depredadors.

Detall de Les metamorfosis
Detall de Les metamorfosis

Per acabar, i com pot ser que d’una petita llavor en surtin les plantes? Les llavors germinen al terra. I com hi arriben? De diferents maneres: els pagesos les planten, amb els excrements dels animals, el vent les trasllada… Quan germina les arrels s’allarguen buscant la humitat i les sals que necessista per desenvolupar-se. Més endavant, la planta surt a la superfície de la terra i creix a l’aire moment en el qual li surten les fulles i continua el seu camí. Finalment, la planta arriba al seu esplendor mostrant unes magnífiques flors, que una vegada s’assequen deixaran noves llavors.

Detall de Les metamorfosis
Detall de Les metamorfosis

Boniques, oi? les imatges que t’hem detallat de Les metamorfosis de Nicole Colas des Francs. De segur que t’agradarà llegir-lo i contemplar-les.

Ja ho saps, vine a la bíblio i demana’l en préstec!

Molt bona lectura!

Goldfinch