Darreres novetats de Nadal

Darreres novetats de Nadal

Finalitzem avui el repàs per totes les novetats de Nadal que les biblioteques de Vilanova han posat al vostre abast.

il lustració regals nadal 1024x616 - Darreres novetats de Nadal

I tu, encara no has passat per les biblioteques per agafar-ne una en préstec? Doncs encara hi ets a temps!

Darreres novetats literàries a les biblioteques de Vilanova
Darreres novetats literàries a les biblioteques de Vilanova
il lustració garlanda nadal 1024x512 - Darreres novetats de Nadal

Si ens ensenyessin a perdre, guanyaríem sempre. Albert Espinosa

Cobertes de "Si ens ensenyessin a perdre guanyaríem més" i " Uns germans inesperats"

L’escriptor, director i guionista Albert Espinosa (1973) acaba de publicar el seu darrer llibre.

Si ens ensenyessin a perdre, guanyaríem sempre és un recull de 19 relats de persones que “han après a perdre per guanyar”.

Els fans d’Espinosa (guionista de pel·lícules com ara Planta 4ª o Tu vida en 65′ i de sèries com ara Pulseres vermelles) no podran deixar passar aquesta novetat editorial.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Darreres novetats de Nadal

Uns amics inesperats. Amin Maalouf

Uns germans inesperats és la darrera novel·la de l’escriptor francolibanès Amin Maalouf (1949). Nacut al Líban, Maalouf és una de les veus més brillants del panorama actual de les lletres franceses. No en va, ha estat guardonat amb premis tan prestigosos com el Gouncourt per la novel·la La roca de Tànios.

La novel·la Uns germans inesperats, tot i haver estat escrita abans de la pandèmia, no deixarà ningú indiferent, especialment si tenim presents les notícies que ens arriben d’arreu del món. El llibre, escrit en foma de diari, aprofundeix sobre temes clàssics de l’autor, com ara la civilització, l’esperança i la resistència.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Darreres novetats de Nadal

Enemic invisible. Peter May

Cobertes de les novel·les "Enemic invisible" i "L'apicultor d'Alep"

L’escriptor britànic Peter May (1951), ara fa quinze anys, va escriure la novel·la Enemic invisible. Aleshores, cap editor no la va voler publicar perquè l’escenari que plantejava era “poc probable”. May descrivia Londres, en el seu text, com a epicentre d’una epidèmia global derivada de la grip aviària, amb la població confinada i el sistema sanitari col·lapsat.

La situació sanitària del 2020 ha fet més que probable la situació fictícia que May plantejava en el seu manuscrit i, quinze anys després, la novel·la ha estat publicada i traduïda al castellà i al català.

A la novel·la, l’inspector Jack MacNeil es farà càrrec de la investigació per l’aparició del cos sense vida d’un nen, allà on les autoritats es disposaven a construir un nou hospital per fer front a la pandèmia.

Peter May és autor, entre d’altres, de l’anomenada Trilogia de Lewis: La isla de los cazadores de pájaros, El hombre sin pasado i El último peón.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Darreres novetats de Nadal

L’apicultor d’Alep. Christy Leftery

La jove escriptora Christy Leftery (1980) ha debutat enguany amb la novel·la L’apicultor d’Alep. Toi i néixer a Londres, Leftery és filla de pares grecoxipriotes, que van fugir en esclatar la invasió turca. Llicenciada en llengua anglesa, la seva tasca com a voluntària en un centre de refugiats d’Atenes la va inspirar per a la seva primera novel·la.

Els protagonistes de L’Apicultor d’Alep són el matrimoni format per en Nuri, apicultor, i l’Afra, artista. Viuen una existència feliç fins que la guerra els empeny a deixar enrere la seva vida, creuant Grècia i Turquia, fins arribar a Anglaterra.

il lustració garlanda nadal 1024x512 - Darreres novetats de Nadal
Aquest Nadal, lectures-sorpresa
Aquest Nadal, lectures-sorpresa

Desitgem que les novetats de Nadal d’enguany hagin estat del vostre gust.

Funny Girl