Dia de les Biblioteques 2020

Dia de les Biblioteques 2020

Cada 24 d’octubre, des del 1997, celebrem el Dia de les Biblioteques. L’efemèride, impulsada en origen per la Asociación Española de Amigos del libro Infantil y Juvenil, amb el recolzament del Ministerio de Cultura, volia retre homentage a la biblioteca Vijećnica de Sarajevo. La biblioteca, ensorrada durant la guerra dels Balcans, es va convertir en tot un símbol en què es van perdre més de dos millions de documents i material d’incalculable valor. Tot i que la biblioteca va ser reconstruïda i inaugurada el 2014, la imatge de l’edifici esfondrat va impactar el món sencer.

Des del 1997 i fins a l’actualitat, la celebració del Dia de les Biblioteques s’hi ha mantingut intacta. L’objectiu és clar: posar el focus sobre el paper essencial de les biblioteques en l’accés a la cultura i al coneixement.

Imatge d'una biblioteca

Al llarg d’aquest 2020, el valor de les biblioteques ha estat més visible que mai. Per aquest motiu, el lema triat, SEMPRE AL TEU COSTAT, pren una especial rellevància.

Les biblioteques, sempre al teu costat

Dia de les biblioteques 2020

L’acte central de la celebració es va dur a terme ahir divendres 23 d’octubre des de la Biblioteca Central de Cantàbria. Allà s’hi va poder debatre sobre l’especial rol de les biblioteques derivat de la COVID-19 i el paper fonamental de les biblioteques rurals, així com les que treballen en centres hospitalaris o presons.

Amb motiu del Dia de les Biblioteques 2020, s’hi han elaborat alguns vídeos. Tot el material s’ha inspirat en el lema d’enguany, Sempre al teu costat, i vol ser un homenatge a tots els bibliotecaris i bibliotecàries.

Compartim un dels vídeos, en què hi participen les biblioteques de Girona, que han estat reconegudes com una de les cinc millors bones pràctiques de l’estat espanyol del període de confinament per la COVID-19.

Dia de les biblioteques, Sempre al teu costat

Així doncs, des de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú us desitgem un Feliç Dia de les Biblioteques i bones lectures!

Funny Girl