Guia de Lectura Infantil. Sant Jordi 2020

Guia de Lectura Infantil. Sant Jordi 2020

No podíem deixar de banda els més petits de la casa en les recomanacions literàries d’aquest Sant Jordi’20. Amb aquest objectiu, us detallem a continuació tot un seguit de llibres per a Educació Infantil i Primària (cicles Inicial-Mitjà-Superior) que formen part de la Guia elaborada pel Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf.

Educació Infantil

Educació Primària. Cicle Inicial

  • La bèstia del senyor Racine
  • L’extraordinària història de la gallina Tica
  • Un any al voltant del gran roure. El Roger és un nen que viu amb els seus pares en una casa al bosc, quan els seus cosins van a visitar-lo decideix ensenyar-los un arbre molt especial : un gran roure que té més de 300 anys! A partir de les visites que el Roger i els seus cosins, en Bernat i l’Alba, fan al gran roure se’ns ensenya d’una manera clara i senzilla amb unes il·lustracions delicades i detallades els canvis que experimenta l’arbre, el bosc i els seus habitants al llarg de les quatre estacions. El llibre es completa amb un annex que és una autèntica guia de camp que ajuda a descobrir moltes coses sobre l’entorn natural. (*)

Educació Primària. Cicle Mitjà

  • Bichopoemas y otras bestias
  • Non stop
  • Dins la capsa meravellosa. Tot comença un dia de pluja. L’Alicia, la protagonista, va fent preguntes al pare, és una nena molt curiosa i li agradada entendre-ho tot. Aquest és un llibre preciós on un pare acompanya a la seva filla en un viatge ple de colors per descobrir-li com son les cèl·lules, les neurones, què és l’ADN , les proteïnes…en definitiva alguns dels misteris del funcionament del nostre cos, tot explicat d’una manera clara i fàcil d’entendre. Totes aquestes explicacions van acompanyades d’unes extraordinàries il·lustracions abstractes i plenes de color que fan volar la imaginació de grans i petits. Un àlbum que ens serveix a grans i petits per aprendre nous temes i curiositats que desconeixíem o havíem oblidat. (*)

Educació Primària. Cicle Superior

  • Enigmes de por
  • Un indi com tu i com jo. En Boaz és un nen eixerit i solitari a qui agrada el silenci, enfilar-se d’alt dels arbres i per sobre de tot, els indis. A l’escola no té amics i se’ls inventa per no preocupar els seus pares. Però les coses li canvien el dia que l’Aisha, una nena nova de la classe, s’asseu el seu costat. En Boaz està convençut que és índia, té la mirada trista i no estén la seva llengua, però es comuniquen a través de dibuixos, com els indis. Però la realitat és molt diferent. Una lectura que ens parla d’infantesa, acolliment, amor, diversitat ètnica o religiosa, racisme però sobretot de trobar algú amb qui compartir amistat. (*)

(*) Ressenyes a càrrec de l’Aida Moral, companya de la biblioteca.

Bones lectures!

Funny Girl