El Club de Lectura Llibr@venturers recomana…(I)

El Club de Lectura Llibr@venturers recomana…(I)

En aquests dies de confinament, el Club de Lectura Llibr@venturers us recomana tot un seguit de lectures, per a nois i noies de 10 a 12 anys, disponibles a través del catàleg digital eBiblio i que de ben segur no us decebran. Recordeu que per poder accedir a eBiblio només cal que tingueu carnet d’alguna de les biblioteques públiques de Catalunya i una adreça de correu electrònic associada.

Jan Plata, la crida dels pirates. Josep L. Badal

Coberta del llibre Jan Plata, la crida dels pirates

Josep L. Badal va guanyar amb aquest primer volum de les aventures d’en Jan Plata el 50è Premi Folch i Torres, l’any 2012. D’aleshores ençà, n’ha publicat un bon grapat de títols que han continuat amb les aventures del jove pirata. Avui, però, us en recomanem la primera.

En Jan Plata enyora un pare que no coneix i conviu amb una mare d’allò més misteriosa. No en sap res de la veritable història de la seva família. Tot i això, compta amb la sincera amistat del vell Nèstor i de l’Ariadna. Si tu també vols descobrir els secrets que envolten la vida d’en Jan Plata i gaudir, com ell, de les formidables aventures que l’esperen, no deixis de llegir Jan Plata, la crida dels pirates.

Les aventures de Tom Sawyer. Mark Twain

Coberta del llibre Tom Sawyer

Un clàssic de la literatura universal que agrada a grans i petits. Si voleu un llibre ple d’aventures, protagonitzat per l’entremaliat Tom Sawyer i el seu inseparable company Huckleberry Finn, no podeu deixar de llegir Les aventures de Tom Sawyer.

De la mà de l’escriptor Mark Twain, recorrerem la riba del riu Mississipí gaudint d’un estiu d’aventures al costat d’aquest parell de vailets.

El signe prohibit. Rodrigo Muñoz Avia

Coberta del llibre El signe prohibit

T’imagines parlar o escriure sense fer servir mai la lletra a, per exemple? No sé com ho aconseguiríem, la veritat.

No obstant la dificultat del repte, en Jordi, el protagonista de El signe prohibit, es proposa fermament no tornar a fer servir aquesta lletra fins que no aparegui l’Aleksandra, la seva millor amiga.

Tot un repte inspirat en l’escriptor George Perec de qui el pare d’en Jordi és tot un admirador. I és que en George Perec va ser capaç d’escriure tot un llibre sense fer servir la lletra e!

Si t’agrada jugar amb les paraules resolent jeroglífics, mots encreuats o elaborant lipogrames, de ben segur t’agradarà El signe prohibit.

Matilda. Roald Dahl

Coberta del llibre Matilda

Un altre clàssic de la literatura infantil que hem llegit al club de lectura llibr@venturers i que us recomanem ferventment.

Si encara no coneixeu l’extraordinària Matilda, ara és el moment de descobrir-la. Una nena amb unes capacitats enormes que tindrà gràcies als llibres i a la senyoreta Honey tot l’estímul que no és capaç de trobar a casa seva.

L’escriptor Roald Dahl va crear un personatge capaç de sobreviure al llarg del temps i d’esdevenir un referent de la literatura universal.

El Club de Lectura Llibr@venturers continuarà recomanant més lectures al llarg dels propers dies…

Funny Girl