L’Escola Estrambota

La darrera sessió del Club de lectura juvenil de la biblioteca Joan Oliva i Milà ha tingut lloc aquest dissabte dia 22 de març a les 16:30 de la tarda. El llibre que hem comentat en aquest ocasió ha estat L’Escola Estrambota d’Imma Monsó.
 

Imma MonsóImma Monsó va néixer a Lleida l’any 1959. Va estudiar Filologia Francesa a la Universitat de Barcelona i ha treballat com a professora d’institut.

La seva primera obra arribaria l’any 1996 amb el llibre Si és no és.

Paral·lelament a la seva obra literària, col·labora de manera regular amb premsa escrita (La Vanguardia, El Periódico de Catalunya…).

Els seus llibres han estat traduïts a diferents llengües i ha rebut des de l’any del seu debut com a escriptora nombrosos premis, com ara el Prudenci Bertrana (l’any 1998 per l’obra Com unes vacances), el Ciutat de Barcelona (l’any 2004 per Millor que no m’ho expliquis) i el Ramon Llull (l’any 2012 per La dona veloç). L’any 2013 va rebre el Premi Nacional de Cultura.

Escriu fonamentalment per a adults. L’Escola Estrambota és el seu primer llibre infantil.
 

escola estrambota portada llibreL’Escola Estrambota ens presenta una escola ben diferent. Un lloc on no hi ha normes, on els alumnes han de portar els deures bruts i mal fets, on les classes són de mitja hora i la resta del dia la passen al pati. Una escola on a tota hora mengen llaminadures. Aquesta escola tan especial té una professora també molt especial: la senyoreta Estrambota, una mestra fora de tota norma que amb l’ajut de l’Estrambollibre i l’Estrambombolla pot aconseguir coses increïbles.

EstrambollibreL’Escola Estrambota és el lloc ideal pels nens i nenes més entremaliats, però el seu pas per aquesta escola no tindrà les conseqüències que ells esperen.

Les il·lustracions del llibre són obra de Miguel Gallardo.
 
 

Llibres
 
 

Com unes vacances
La Dona veloç
L’Escola Estrambota
Hi són però no els veus
Un home de paraula
Millor que no m’ho expliquis
No sé sap mai
Si és no és
Una Tempesta
Tot un caràcter
 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl