Tardor de sèries: Legión

Legion_season_1_posterAmb la temporada d’estrenes a televisió, la Biblioteca Armand Cardona comença el seu ‘Tardor de sèries’ i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem la primera temporada de la sèrie nord-americana Legión.

Legión és una sèrie de televisió creada per a FX per Noah Hawley, basada en el personatge de Marvel Comics del mateix nom. A Espanya es va poder veure la primera temporada al 2017 a la cadena FOX. La segona temporada de la sèrie es va estrenar l’abril de 2018.

David Haller, àlies Legión, és un personatge de ficció de l’Univers Marvel. El personatge va ser creat per l’escriptor Chris Claremont i el dibuixant Bill Sienkiewicz, i la seva primera aparició va ser en New Mutants #25 (març de 1985).

Haller s’inspira en el Legión creat per aquests autors, però recorre camins diferents i està envoltat de personatges diferents, molts dels quals ni tan sols procedeixen dels còmics. Però el personatge és el mateix: un fill de Charles Xavier que, juntament amb un complet set d’habilitats psíquiques i telequinètiques, és posseïdor d’un no menys complet catàleg de malalties mentals.

A22784-3234-25414-1-new-mutants-thels còmics David sofreix un trastorn d’identitat dissociatiu que li fa desdoblegar la seva personalitat en centenars de mutants amb ambicions i poders diferents (d’aquí el seu nom).

La sèrie comença amb en David internat a un hospital psiquiàtric on se’l tracta d’un cas greu d’esquizofrènia.

Al llarg de la primera temporada descobrim que la seva malaltia està, en realitat, causada per Farouk, àlies el Rei Ombra, un mutant paràsit que per a sobreviure ha d’infestar les ments d’altres mutants i que porta amagat en la de David des de la seva infància.

Amb l’ajuda de la Sydney la “noia dels seus somnis” a la qual coneix a l’hospital, i uns altres mutants (a cadascú amb un poder més peculiar), David aconsegueix expulsar a Farouk del seu cap.

No sabem del cert d’on venen les patologies que pateix en David, però Legion és una història que se’ns narra a través dels seus ulls. I David no és un narrador fiable.

1486639436_853554_1486921384_noticia_fotograma

Legión juga constantment amb la manipulació de la percepció de la realitat, l’autoengany, les històries dins de les històries i la naturalesa de la malaltia mental. L’espectador s’assegui en tot moment submergit en una història en la qual poques vegades sap amb certesa si el que està veient succeeix realment.

Una sèrie de superherois diferent. Us deixem amb el tràiler de la primera temporada.

Súper 8