Indispensables de Grup Còmic

logo

El Grup de còmic i biblioteques del COBDC presenta per vuitè cop Els indispensables de Grupcòmic, on els membres del grup han escollit els 10 títols que els han semblat més rellevants entre l’editat durant el 2017.

Volem significar que l’ordre no té rellevància i els presentem alfabèticament.

La selecció té la voluntat de ser un reconeixement testimonial a partir de la perspectiva que dóna el nostre col·lectiu professional, el bibliotecari. Estem orgullosos de fer aquesta petita aportació singular i lliure, agraïts a un mitjà que tant plaer ens aporta.

labaladadelnorte2La balada del Norte 2 d’Alfons Zapico

Oviedo, 1934. Una vaga general revolucionària esclata la nit del 5 d’octubre i sumeix a tot el país en un profund caos. Tristán Valdivia, que havia tornat malalt des de Madrid a la casa paterna, busca refugi a la capital, mentre els revoltats avancen arrasant tot al seu pas. La ciutat roman en silenci, fins que de sobte se sent un soroll a la llunyania. És la dinamita dels miners… L’enfrontament està servit.

 

cubierta_el_club_del_divorcio_vol1_WEBEl club del divorcio 1 de Kazuo Kamimura

La jove Yûko, regenta un bar on treballen dones divorciades que intenten sobreviure com poden malgrat l’estigma social que pesa sobre el seu estat civil. Guardonat amb el Premi del Patrimoni del Festival Internacional de la Bande Dessinée de Angoulême 2017, aquest emotiu díptic descriu el dia a dia d’una cap, amfitriona i dona divorciada en el Japó dels anys setanta del passat segle.

 

equatoriaCorto Maltes: Equatòria de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero

Corto Maltes es troba a la seva estimada Venècia seguint les passes de Preste Juan, un monarca llegendari. Es creu que els seus dominis estaven poblats d’amazones, unicorns i tota classe de prodigis. No obstant això, el seu major tresor era un mirall a través del qual podia observar qualsevol part del regne. La cerca d’aquest objecte màgic portarà a Corto a recórrer un continent africà agitat pel colonialisme europeu de començaments del segle XX.

 

informe brodeckEl informe de Brodeck de Manu Larcenet

Brodeck, que acaba de sortir d’un camp de concentració, torna al seu poble, prop de la frontera amb Alemanya. Una nit arriba a l’hostal quan els homes del poble acaben de cometre un brutal assassinat. Llavors l’obliguen a escriure un «informe» sobre el succés amb la idea que se’ls «comprengui i perdoni».

 

jessica jones desatadaJessica Jones: Desatada de Brian Michael Bendis

Després de més d’una dècada, Jessica Jones torna a tenir sèrie pròpia. Des de llavors, molts han ocultat els seus secrets, i només una dona tan especial com ella pot descobrir-los. Recerques Alias ha tornat a obrir i el seu primer cas podria ser el més perillós de tots. El fabulós equip creatiu que ho va començar tot torna per oferir-te la col·lecció que no voldràs perdre’t.

 

zerocalcareKobane Calling de Zerocalcare

A Kobane Calling acompanyem a Zerocalcare en els seus viatges per Turquia, l’Iraq i Síria fins al cor del Kurdistan, travessant zones d’intens conflicte bèl·lic. L’estil de l’autor italià i la seva mirada personal es concentren a la ciutat de Kobane i la lluita del poble kurd contra l’Estat Islàmic, allunyant-se de la crònica impassible dels informatius per situar cada vinyeta en el paisatge natural i humà de la franja de Rojava.

 

Tillie Walden Piruetas cubierta e1533200943820 218x300 - Indispensables de Grup CòmicPiruetas de Tillie Walden

Durant 10 anys el patinatge artístic ho va significar tot per a Tillie Walden. El patinatge era una peça clau de la seva identitat, un refugi segur on desconnectar de l’estrès del col·legi, l’assetjament escolar i la família. Amb el pas del temps, es va interessar per l’art i es va enamorar de la qual seria la seva primera xicota, i va començar a qüestionar-se com encaixava el patinatge artístic amb la resta de la seva vida.

 

poncho fuePoncho fue de Sole Otero

Lu i Santi es coneixen per un amic comú. Se citen, s’entenen, riuen, es besen i passen a complementar-se. Comencen a compartir, fan algun pla de futur, tenen sexe a tota hora i en qualsevol part i cadascun sembla comprendre les necessitats de l’altre. Però el temps corre, emergeixen les diferències i les discussions es fan freqüents.

 

tatuajeTatuaje de Manuel Vázquez Montalbán, Hernán Migoya i Bartolome Seguí

El cos d’un home nu apareix un dia a la platja de Vilassar de Mar. Un tatuatge gravat en la seva pell és l’única pista: “He nascut per revolucionar l’infern”. Carvalho és l’encarregat d’esbrinar la seva identitat. Una recerca que el portarà dels carrers de Barcelona als canals d’Ámsterdam en aquesta primera aventura d’una de les sagues de gènere negre més famoses de la literatura contemporània.

 

sostienepereiraSostiene Pereira de Pierre-Henry Gomont, segons la novel·la d’Antonio Tabucchi

Lisboa, 1938. El periodista cultural Pereira, obès, vidu i taciturn, viu embolicat en la nostàlgia del seu passat i pensa que no hi ha res més important que la literatura. Viu totalment aliè al que està passant al seu país i a Europa, on ha esclatat la guerra civil espanyola i on el feixisme creix per tot arreu. Fins que la seva trobada amb un jove activista capgirarà la seva vida.

Súper 8