MCU: Marvel Cinematic Universe

civilwar_master

Aquest passat cap de setmana s’ha estrenat la darrera pel·lícula del MCU de Marvel, Los Vengadores: Infinity War.

Encara no sabeu que és el MCU? Correspon a les sigles Marvel Cinematic Universe, és a dir, l’Univers Cinematogràfic de Marvel, una franquícia de mitjans i un univers fictici compartit, centrada en una sèrie de pel·lícules de superherois, produïdes independentment per Marvel Studios i basades en els personatges que apareixen en les publicacions de Marvel Comics.

La franquícia s’ha expandit fins a incloure còmics, curtmetratges i sèries de televisió. Aquest univers compartit, de manera similar a l’Univers Marvel original dels còmics, és establert mitjançant crossovers entre trames comunes, membres del repartiment i personatges.

La primera pel·lícula estrenada del MCU va ser Iron Man (2008), iniciant la “Fase 1” de les pel·lícules, que va finalitzar amb Los vengadores (2012). La “Fase 2” va començar amb Iron Man 3 (2013), i va concloure amb Ant-Man (2015). Marvel està desenvolupant una “Fase 3”, que va iniciar amb el llançament de Capità Amèrica: Civil War (2016) i conclourà amb Los Vengadores 4 (2019).

image

Si encara no heu entrat a l’Univers Mavel, aquí us deixem amb totes les pel·lícules que ja podeu trobar a les Biblioteques Municipals. Això si, us deixem amb l’ordre d’estrena de les pel·lícules que no és correspon a l’ordre cronològic dels esdeveniments que ens expliquen.

Iron Man de Jon Favreau (2008)

El increible Hulk de Louis Leterrier (2008)

Iron Man 2 de Jon Favrau (2010)

Thor de Kenneth Branagh (2011)

Capitan América: El primer Vengador de Joe Johnston (2011)

Los Vengadores de Joss Whedon (2012)

Iron Man 3 de Shane Black (2013)

Thor: mundo oscuro de Alan Taylor (2013)

Capitán América: soldado de invierno de Anthony & Joe Russo (2014)

Guardianes de la Galaxia de James Gunn (2014)

Los Vengadores: La era de Ultrón de Joss Whedon (2015)

Ant Man de Peyton Reed (2015)

Capitan América: Civil War de Anthony & Joe Russo (2016)

Doctor Extraño de Scott Derrickson (2016)

Guardianes de la Galaxia vol.2 de James Gunn (2017)

Spider-man Homecoming de Jon Watts (2017)

Thor Ragnarok de Taika Waititi (2017)

Black Panther de Ryan Coogler (2018)

Però no patiu, l’ Univers Marvel sembla no tenir final i aquest estiu s’estrenarà Ant-Man y la Avispa i pel 2019 s’espera l’estrena de Capitana Marvel i la quarta part de Los Vengadores.

Marvel també ha anunciat una tercera part de Guardianes de la Galaxia, una segona part d’Spider-man i una pel·lícula sobre la Viuda Negra.

L’expansió de l’Univers Marvel no ha deixat de banda el boom de les sèries de TV i des de setembre de 2013 que es va estrenar la primera temporada de MARVEL Agentes de Shield no han deixat d’aparèixer sèries sobre personatges ‘menors’ com Jessica Jones, Daredevil, Agente Carter, Luke Cage, Iron Fist o El Castigador, entre d’altres.

I com, sempre, recordar-vos que a la #comicteca de la Biblioteca Armand Cardona trobareu molts còmics sobre tots aquests personatges!

Us deixem amb el tràiler de Los Vengadores: Infinity War.

Súper 8