50 itineraris de cicloturisme tranquil per Catalunya

50 itineraris PortadaAvui us presentem una nova guia d’un dels autors habituals del Recó Ciclista de la biblioteca, Rafael Vallbona. Es tracta de 50 itineraris de cicloturisme tranquil per Catalunya, on intenta posar el país al vostre abast com mai no heu cregut que es podria conèixer. Són itineraris per 28 comarques de tot el país, del litoral a l’Aran i del Segrià a l’Empordà.

No cal una bona màquina, no cal un estat de forma envejable, no calen ginys electrònics ni gran impedimenta turística. L’únic imprescindible són els ganes de conèixer un lloc que no sabíeu. Recorreguts a l’abast gairebé de tothom i per a tots els gustos. Proveu-ho; enganxa.

Les rutes del recull estan pensades i dissenyades a partir del concepte francès de ‘randoneur’ (caminant literalment), que hem traduït per tranquil; és a dir: circuits ciclistes on el paisatge, la descoberta o el patrimoni són els valors protagonistes, evitant posar en primer pla de la idea els ascensos i les dificultats tècniques que caracteritzen i prioritzen les rutes de cicloturisme esportiu. A més, sempre que es pot, s’hi combina la bicicleta i el transport públic, una mescla idònia per fomentar el turisme sostenible.

Tampoc hi trobareu fites quilomètriques, track’s de GPS i informacions similars que res tenen a veure amb el ciclista tranquil. Per seguir els itineraris del llibre no cal ciclecomputador, ni portamapes, ni satèl·lit. Si el text us diu ‘en arribar a una casa blava gireu a mà dreta’, és que no cal altra informació per seguir la ruta. Trobareu la casa blava i el camí que surt a la dreta.bicibíblios I llestos. No pot ser més senzill. Cada excursió va acompanyada d’un senzill mapa per si voleu saber en tot moment en quin punt esteu del camí.

La ruta número 12 té per títol “Marinera, cultura i gormanda, Vilanova i la Geltrú”. En ella descriu un passeig tranquil pel casc urbà de la vila i de la Geltrú, passant per punts emblemàtics de la ciutat, i a la pàgina 51 del llibre descriu el pas pel davant de la Biblioteca Armand Cardona, que cita.

Rafael Vallbona (Barcelona, 1960). És escriptor i periodista. Ha publicat llibres de tota mena de gèneres; per alguns ha guanyat uns quants premis, i altres han estat traduïts a diversos idiomes.

Apassionat del ciclisme, ha participat en nombroses proves internacionals tant de carretera com de muntanya, i ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit llibres

rafael-vallbonaA la nostra biblioteca ha presentat els següents llibres:
Volta a Catalunya: 1911-2011: un segle d’esport i país
Xavi Tondo: el triomf de l’obstinació
Escalada a Montjuïc: 1965 – 2007: l’ascens de la ciutat
I també ha col·laborat en el projecte BiciBiblios amb les biblioteques de Catalunya, que també varem presentar a la Biblioteca.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat trobareu aquestes 40 obres de Rafael Vallbona, totes aquestes Guies de la col·lecció Azimut i totes aquests sobre cicloturisme a Catalunya.

logo departament cultura

 

Amb el suport del Departament de Cultura

 

 

Spro_3