Selecció de novetats – abril

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats, corresponent al mes d’abril i inclou, com sempre, documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu el llibre Negreros y esclavos: Barcelona y la esclavitud atlàntical, de Martin Rodrigo y Alharilla i Lizbeth J. Chaviano Pérez. La figura del ric i pròsper indià forma part de l’imaginari col·lectiu de moltes poblacions de la costa catalana. Eren emprenedors transatlàntics amb fortunes basades en bona mesura en el tràfic o l’ explotació d’esclaus a Cuba i Puerto Rico.

Pel que fa a la literatura us recomanem la novel·la L’Enigma de l’ocell blau, de Nii Ayikwei Parkes. Què hi feia allà un ocell blau vingut dels boscos d’Atewa, no ho sap explicar ni el caçador. Però que hi havia un ocell blau i que, seguint-lo aquella forastera amb faldilles curtes va descobrir unes misterioses restes animals, ho sap tota la canalla del poble. I també ho sap el ministre amic de la forastera. Ningú parlaria d’aquesta història si no fos perquè el plantador de cacau ha desaparegut.

A la secció infantil us presentem el llibre Max i l’ocell, de Ed Vere. En Max és un gatet i els gatets cacen ocells. L’Ocell és un ocell i els ocells són caçats pels gatets. A en Max li agradaria ser amic de l’Ocell, i empaitar-lo i després, potser, menjar-se’l com si fos un mos deliciós. Però l’amistat no és això…oi que no?

portades 2

De les novetats de còmics us destaquem Valerosas, de Penélope Bagieu. Des de científiques, actrius o activistes, aquestes dones són valeroses, atrevides, decidides i van lluitar per aconseguir els seus somnis i tirar endavant en els seus respectius períodes històrics. Moltes d’elles van fer saltar per l’aire els prejudicis socials i van demostrar que tirar-li valor i perseverança no és sols cosa d’homes.

Pel que fa a la música us proposem escoltar el disc Ara i res, de Mishima. Tres anys després del seu darrers disc, el nou àlbum dels barcelonins destaca per ser una de les seves obres més àmplies i lluminoses, que alhora manté intactes les senyes d’identitat. Definitivament és el seu disc més pop amb un títol furtat d’un poema de Joan Vinyol.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la pel·lícula Yo Daniel Blake, de Ken Loach. Daniel Blake, fuster de 59 anys, es veu obligat a fer ús dels serveis socials. Tot i que el metge li ha prohibit treballar, per problemes de cor, l’administració l’obliga a buscar feina si no vol rebre una sanció. A l’oficina de feina en Daniel es creua amb la Katie, una mare soltera amb dos nens i intentaran ajudar-se mútuament.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes d’abril de 2018

Spro_3