Música de cinema

Aquest diumenge a les set de la tarda a l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat l’orquestra Gio Ensemble sota la direcció de Marc Timón ens oferirà Música de Cinema, un viatge emocionant a través de les bandes sonores més famoses de la historia, arranjades i dirigides pel mateix director.

musicadecine-v2Música de cinema és una Suite d’una hora de duració que conté enllaçats els temes principals de pel·lícules tan famoses com Harry Potter, ET, Indiana Jones, James Bond, Titanic, Breakfast at Tyffani’s, The piano, Cinema Paradiso, Memorias de África, Ghost, Lo que el viento se llevó, Doctor Zhivago, El bueno el feo y el malo, El padrino, Casablanca, El último emperador, La vida es bella, La lista de Schindler i Star Wars, la majoria de les quals trobareu a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat.

La Gio Ensemble és una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes en els seus concerts.
La seva presentació oficial va tenir lloc 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona amb el cartell d’entrades exhaurides i acompanyada de quatre padrins de luxe: Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts de producció pròpia a l’Auditori de Girona, en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés, Vicens Prats i Lluís Rodríguez Salvà.
A més dels concerts, la GIO ha diversificat els seus serveis fent enregistraments de música per a projectes audiovisuals, entre els quals destaca l’enregistrament de la banda sonora de l’espectacle Coliseum del compositor Marc Timón així com música per a tràilers de pel·lícules per a l’empresa Really Slow Motion de Los Ángeles.

Marc Timón és un compositor inquiet resident amarc timon Barcelona de gustos molt eclèctics que desenvolupa la meva tasca professional entre el món de la música per a cinema i la música de concert. Llicenciat en Composició per l’Escola Superior de Música de Catalunya i llicenciat en Periodisme, fet que li permet conèixer plenament el llenguatge tècnic audiovisual i així aplicar de manera eficaç música al món de les imatges. La llicenciatura en Composició li permet, a part de crear, orquestrar la seva pròpia música; els estudis com a pianista i instrumentista de vent li són de gran benefici per treballar amb músics en directe.
Ha escrit des de música per a cinema fins a musicals, passant pel pop-rock, el jazz, el latin, la música electrònica o la música per a cobla. Aquest eclecticisme, la importància de la melodia i la fusió d’estils són els trets més distintius de la seva música. Ha aconseguit més de 30 guardons rebuts per la seva obra a nivell nacional i internacional, tant en el gènere cinematogràfic com en el de concert. Un dels més importants és el premi internacional “Jerry Goldsmith Award 2010” per la bso “Witches”, obtingut al Festival Internacional de Música de Cine d’Úbeda.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més de 500 referències de la música al cinema i bandes sonores, i quasi 2.700 referències de pel·lícules en diferents formats.

Spro_3