Cicloturisme tranquil per Calella i el Maresme

portadaEl Maresme, terra de pagesos, d’horts, de flors i de pescadors, és també terra de bicicletes, perquè tots aquests oficis històrics hi estan relacionats. Avui, la moderna activitat econòmica de la comarca està generant una nova forma d’entendre el turisme, més proper i respectuós amb el territori on s’instal·la, més saludable i més familiar. En aquesta nova manera de descobrir el país les bicicletes estan cridades a ser-ne protagonistes. Per això, si el Maresme és terra de bicicletes, la ciutat de Calella n’és la capital ciclista per mèrits propis.
El llibre que us presentem avui en edició bilingüe català/angles, Cicloturisme tranquil per Calella i el Maresme, de Rafael Vallbona, proposa conèixer el Maresme, el paisatge, la gent i la seva vida, en deu rutes amb suau cop de pedal; aptes per a tothom, fascinants i diverses. Són a tocar de casa vostra. Què espereu?

ciclotranquil
De la mateixa col·lecció i autor podeu trobar a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú el llibre Cicloturisme tranquil per Catalunya: 26 itineraris per descobrir el país amb suau cop de pedal. Les rutes d’aquest recull són circuits ciclistes on el paisatge, la descoberta o el patrimoni són els valors protagonistes, evitant posar en primer pla les dificultats tècniques que caracteritzen el cicloturisme esportiu. No trobareu aquí ni grans distàncies, ni dificultats enormes. Cadascuna de les rutes està pensada a partir de la idea de descobrir un territori i posar-lo en valor històric. És així com el ciclisme es fa humanista. A més, sempre que cal es combina la bicicleta i el transport públic, una mescla idònia per fomentar el turisme sostenible.
A la Xarxa de Biblioteques de la ciutat també tenim altres guies de cicloturisme a Catalunya, fins a 14.
rafael-vallbona Rafael Vallbona (Barcelona 1960) és escriptor i periodista. Ha publicat llibres de tota mena de gèneres pels quals ha obtingut diversos premis literaris i alguns han estat traduïts a diversos idiomes. La seva passió pel ciclisme l’ha portat a participar en nombroses proves, tant de carretera com de muntanya, i ha fet alguns viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit llibres. És autor de ‘Volta’ a Catalunya 1911-2011, un segle d’esport i país; Xavi Tondo, el triomf de l’obstinació, i Escalada a Montjuïc 1965-2007, l’ascens de la ciutat. A la Xarxa de biblioteques Municipals de la ciutat trobareu més de 35 obres de Rafael Vallbona.

 
Tots aquests documents estan recollits a la Guia de Ciclisme de les Biblioteques VNG.

Spro_3