Activitats entorn al ciclisme a la Biblioteca

logo03

Aquesta setmana el Racó Ciclista de la Biblioteca Armand Cardona torna a ser protagonista amb la presentació de dues noves activitats al voltant d’aquest esport.

A partir de demà i fins al proper 20 de febrer és podrà visitar a la primera planta de la Biblioteca l’exposició Ciclisme a Vilanova: un llarg viatge sobre dues rodes, que mostrarà la importància d’aquest esport a la nostra ciutat en un recorregut de fotografíes que daten des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

El ciclisme ha despertat una gran afició a Vilanova i la Geltrú i han sigut nombrosos els esdeveniments relacionats amb les dues rodes que han tingut lloc a la nostra vila, com la importància de la Volta a Catalunya o el fet de tenir a la ciutat importants personalitats vinculades a aquest esport, com Vicenç Iturat, Isaac Gálvez o, més recentment, Joan Font i Marc Soler.

escanear0034

L’exposició recull una selecció de fotografies emblemàtiques d’aquest esport a la ciutat de la mà dels fotògrafs Mas, Horro, Bellmunt, entre d’altres, provinents del fons fotogràfic municipal, arxiu Mas i Horro conservades a l’Arxiu Comarcal del Garraf, i d’altres fons com la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i col·leccions particulars.

Coberta Ca–ardo finalPer inagurar l’exposició, el divendres 22 les 19h es presentarà a la sala d’actes el llibre El primer campeón: el mundo que vió Mariano Cañardo, escrit per Iván Vega i editat per Cultura Ciclista.

El llibre és la crònica d’un món que veia com el ciclisme començava a guanyar protagonisme en la societat dels anys trenta al nostre país. Un llibre que parla de la història del ciclisme en una època on hi havia escassetat de curses –Volta a Catalunya, Tour de França, Giro i clàssiques-, tot s’estava gestant i va aparèixer un ciclista professional navarrès que va creuar fronteres i que marcà un abans i un després en aquest esport al nostre país, esdevenint el corredor amb més triomfs a la Volta a Catalunya amb un total de set victòries.

Iván Vega és autor de El Cuaderno de JoanSeguidor, un web inaugurat l’1 de gener de 2011, on recull la seva experiència com a redactor a les revistes Ciclismo en Ruta, Ciclismo a Fondo i Meta 2Mil, col·laborador de Radio Marca, cap de premsa de la Federació Catalana de Ciclisme i col·laborador en guions televisius del programa A Ritme de Pedal que va retransmetre la televisió catalana. També és col·laborador de ciclisme a l’Enciclopèdia de l’Esport Català. El primer campeón és el seu darrer llibre publicat, tot i que actualment es troba treballant en nous títols.

20160119_123728

El Racó ciclista és un espai que existeix a la biblioteca Armand Cardona des de l’any 2013. En aquest racó els aficionats al ciclisme trobaran tot tipus de documents relacionats amb la pràctica de l’esport de dues rodes: història del ciclisme, entrenament, alimentació i planificació, cicloturisme, bicicleta de muntanya, rutes en btt, revistes, etc.

Tots aquests documents estan recollits a la Guia de Ciclisme de les Biblioteques VNG.

Súper 8