‘Alberto Contador: tres sueños cumplidos’

‘Alberto Contador: tres sueños cumplidos’La novetat que presentem aquesta setmana resulta del més oportuna tenint en compte les dates en les que estem. Es tracta de la primera biografia d’un dels principals protagonistes del Tour de França que s’està disputant aquests dies i d’una de les gran figures del ciclisme espanyol de tots els temps: Alberto Contador.
Sota el títol Alberto Contador: tres sueños cumplidos, i publicat per Ediciones AlPoste, Juanma Muraday ens presenta un profund recorregut per la seva carrera, tant esportiva com personal, destacant els principals esdeveniments i les principals proves en les que ha participat.

El llibre en qüestió presenta la particularitat d’haver estat escrit sense la participació del protagonista, el propi Alberto Contador, però això es converteix en un valor afegit doncs la tasca del Juanma cercant fonts d’informació i referències, tan personals com del seu entorn, fan d’aquesta obra un referent per tots aquells que es vulguin apropar a la biografia del corredor de Pinto.

Tal i com es refereix en la sinopsi del llibre, Alberto Contador és el millor corredor de Grans Voltes per etapes de la història recent espanyola; equiparable a altres grans figures de l’especialitat com Federico Martín Bahamontes, Luis Ocaña, Pedro Delgado o Miguel Indurain.
No en va al seu palmarès ja compta amb Tour de França (2007 i 2009), Vuelta a España (2008, 2012 i 2014) Giro d’Itàlia (2008 i 2015), si no es tenen en compte el Tour de 2010 i el Giro de 2011 que se li van desposseir per l’afair del ‘clembuterol’, a més de nombroses voltes de les anomenades ‘petites’ com la Paris-Niza, la Setmana Catalana, Volta al País Vasc, Algarve, Volta a Catalunya o Tirrè-Adriàtic entre moltes altres.

Alberto Contador al Tour de 2009

A més és dels pocs ciclistes, juntament amb monstres del ciclisme com Anquetil, Gimondi, Merckx, Hinault i Nibali, que al llarg de la història han aconseguit l’anomenada ‘Triple corona’, o sigui, guanyar les tres grans voltes per etapes: Tour de França, Giro d’Itàlia i Vuelta a España, en el seu cas en més d’una ocasió cadascuna.

La lectura pren com a base els ‘tres somnis’ de Contador (ser ciclista professional, corre el Tour… i guanyar-lo) i a banda d’un relat sobre les seves curses i la seva trajectòria, també ens mostra el Contador més humà, la part més relacionada amb el seu caràcter guanyador i competidor que tant li ha marcat a nivell professional com vital.

Juanma Muraday, autor també de la biografia del ciclista Oscar Freire: el genio del arcoíris, és llicenciat en periodisme i, tot i que la seva vida professional va per una altra banda, aprofita cada vegada que pot per relacionar la seva activitat amb la seva passió que és el ciclisme i donar fruits com aquest Alberto Contador: tres sueños cumplidos que avui presentem. Té un compte molt actiu a twitter on el podeu seguir i estar al cas de l’actualitat ciclista.

El Racó ciclista de la biblioteca Armand Cardona incorpora amb aquesta novetat, juntament amb d’altres de recent aparició com Por amor al ciclismo de Ainara Hernando o Cuentos del pelotón del Sergi López-Egea, que trobar a l’espai dedicat a la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Racò ciclista

Spro_3