‘Aquell dia de 1714’ d’Antoni Munne-Jordà

PortadaAvui s’ha presentat a la Biblioteca el conte Aquell dia de 1714, escrit per Antoni Munné Jorda i il·lustrat per l’Òscar Julve.

El conte ens explica la història de l’Eulària, una nena que vol ajudar a defensar la muralla de Barcelona durant el setembre del 1714, i per fer-ho compta amb l’ajuda de dos amics molt especials… en Patufet i el bou! Els personatges ficticis i els personatges reals es barregen en una aventura divertida i tràgica alhora, que apropa a tota la família aquest episodi tan important de la nostra història.

Després de la presentació, en Bernat Soler ha fet un petit espectacle de titelles amb una posada en escena planera i molt actual per poder connectar millor amb els infants i, així, encetar una reflexió entorn de la història de Catalunya i el moment actual del nostre país.

Fotografies presentació llibre

Antoni Munné-JordàAntoni Munné-Jordà(Barcelona, 1948) és escriptor, corrector lingüístic i redactor de la revista Serra d’Or. Va estudiar Història de l’Art a la universitat de Barcelona, però s’ha dedicat professionalment al món de les publicacions en català i a la seva passió literària.

L’Antoni es dedica a la narrativa, tant per a públic adult com infantil i juvenil, i té un especial interès pel gènere de la fantasia i la ciència ficció. També ha escrit alguns assaigs on s’ha dedicat a analitzar diversos personatges de la història literària de Catalunya, com ara la figura de Manuel de Pedrolo.

Òscar JulveÒscar Julve és llicenciat en Belles Arts per la UB i treballa d’il·lustrador. Col·labora habitualment amb diverses editorials, revistes, estudis de disseny gràfic, agències de publicitat i productores audiovisuals. Té una extensa producció iniciada pels volts de l’any 2000 i dedicada majoritàriament als infants. És també professor de secundària en a l’àrea de Dibuix. Ha obtingut alguns dels més prestigiosos premis d’il·lustració com el Premi Mercè Llimona, Premi Lola Anglada i el Premi Junceda.

Per commemorar el tricentenari de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques, s’han editat altres llibres que expliquen als més petits l’origen de la Diada de Catalunya.

PortadaL’onze de setembre de Núria Font i Jordi Sunyer. Cruïlla, 2013. Què és això de la Diada de l’Onze de Setembre? Probablement, molts nens i nenes es facin aquesta pregunta ara que tenim tan a prop aquesta data tan assenyalada. Aquest llibre inclòs a la col·lecció Què celebrem? pretén donar una resposta d’una manera senzilla, molt visual i entretinguda.

 

PortadaL’auca de la diada d’Estel Baldó. Barcanova, 2013. A través d’un text amb rodolins i unes il·lustracions plenes de detalls acosta als més petits de la casa el que representa la celebració de l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Una col·lecció pensada per afavorir la lectura autònoma dels primers lectors. Cada doble pàgina presenta, a la banda dreta, la il·lustració i , a la banda esquerra, el text, breu i escrit en dues modalitats de lletra: pal i lligada.

Si voleu saber-ne més d’aquest dia i del que va significar per Catalunya, consulteu el catàleg de les Biblioteques de Vilanova: 1714, Onze de setembre

Súper 8