Centenari d’en Leo Lionni

Leo LionniAquest mes de maig es celebren cent anys del naixement d’en Leo Lionni, un dels pares de l’àlbum il·lustrat modern.  

Lionni va néixer a Amsterdam l’any 1910 dins una família relacionada amb el món de l’art. L’any 1925 es van traslladar a Gènova on estudià a la universitat, on va obtenir el doctorat en Economia política al mateix temps que treballava com a pintor i dissenyador. 

L’any 1939 va emigrar als Estats Units i allà va treballar com a director d’art a diverses publicacions. Va tornar a Itàlia l’any 1962 i morí a la seva casa de la Toscana l’any 1999. 

Fins els 49 anys no va publicar el seu primer conte: Pequeño Azul y Pequeño Amarillo, una història sense paraules on ens parla amb molta força del conflicte del racisme. 

Lionni té molts títols publicats però la majoria no s’han traduït al català o el castellà. Entre les seves obres més destacades i que podem trobar al nostre país esta la sèrie sobre el ratolí Frederik o Nadarín.

Portades

La majoria han estat recuperats per l’editorial Kalandraka. Per commemorar el centenari de l’autor han elaborat un complet article que podeu llegir aquí. 

Si voleu conèixer l’obra d’aquest autor passeu per la Sala Infantil i Juvenil de la Biblioteca!

Més informació: 

Revista Imaginaria 

Revista Babar

Súper 8