Festival Internacional de Còmic d’Angoulême

FestivalEl passat cap de setmana es va celebrar a la ciutat francesa d’Angoulême la trenta setena edició del Festival Internacional de Còmic 

Durant tres dies es els visitants del Festival han pogut gaudir d’exposicions, conferències, trobades amb autors, etc. 

Aquest any el Gran Premi d’Angoulême  ha anat a parar a l’autor francès Baru (París, 1947), pseudònim d’Hervé Barulea.

El proper any 2011 serà el president del jurat del Festival i es programarà una exposició retrospectiva de la seva obra. Una de les seves obres més destacades és La autopista del sol, publicada a Espanya per Astiberri. 

El guanyador a la millor obra ha estat Riad Sattouf amb el tercer volum de Pascal Brutal, editada al nostre país per NormaAltres premiats han estat Michel Rabagliati, Camille Jourdy amb Rosalie Blum o Julien Neel per Lou

Portades

Destaquem especialment el premi Patrimoni atorgat a Carlos Gimenez (Madrid, 1941) per la seva obra Paracuellos, on recorda els seus anys d’infància a un orfanat de l’Auxilio Social durant els primers anys de la postguerra.  

Com sempre, recordar-vos que a la Biblioteca podeu trobar els àlbums de tots aquests autors a la nostra Comicteca.

Súper 8