Breakdown de Takao Saito

PortadaImpacto és el primer número de Breakdown, una sèrie de quatre volums realitzada pel mestre Takao Saito que ara edita Dolmen Editorial. La sèrie va ser originàriament publicada al Japó per l’editorial japonesa Leedsha entre els anys 1995 i 1997, i narra els drames humans d’aquelles persones que han sobreviscut a la caiguda d’un meteorit en l’Oceà Pacífic.

La Terra, després del gran impacte del meteorit Willbe, s’ha convertit en un lloc on els recursos escassegen i la supervivència es fa cada vegada més difícil. Otomo, un periodista amant de la natura, i la seva superior Utsumi, es troben a un camp de refugiats en el qual l’egoisme campa a pler. Tots dos, amb caràcters molt diferents, han d’aprendre a conviure i a ajudar-se per poder tornar a la civilització.

Pàgina

Saito, s’inspira en l’escola tradicional japonesa de manga. Podem dir que els seus personatges són similars als de l’ Osamu Tezuka i l’estil del traç s’asembla al d’altres autors de la seva generació com Yosihiro Tatsumi.

Altres obres de l’autor han estat també publicades a Espanya: Golgo 13 per Glénat i Survival, Japó en ruïnes per Ponent Mon.

Súper 8