La Rita Robinson de Mikel Valverde

La Rita RobinsonAquest títol pertany a la col·lecció El món de la Rita. La Rita és una nena de 8 anys, baixeta, morena, que viu situacions i conflictes propis de l’edat: família, escola, amics. De cada una de les aventures, la Rita aprendrà alguna cosa sobre ella mateixa, gràcies als consells de les granotes sàvies i a la pròpia experiència.

La Rita Robinson ens situa a aquest simpàtic personatge a les seves vacances d’estiu a la platja. Un dia, cansada de la seva estada al camping, d’haver de menjar a l’aire lliure i, sobretot, dels ditxosos bitxos! la Rita agafa un vaixell a pedals i s’allunya de la platja, fins al punt que acabarà perduda en una petita illa. Un cop aquí haurà d’utilitzar tots els recursos al seu abast per sobreviure.

Mikel ValverdeRita, en realitat, no es més que la companya de viatge del dibuixant i escriptor vitorià Mikel Valverde. Ella converteix les vivències i apunts presos per Mikel en històries rodones clarament adreçades al públic infantil: «Ella va sorgir mentre treballava; estava dibuixant i de sobte em va sortir una cara d’una nena, amb aquest pentinat tan peculiar que la distingeix».

Spro_3