La sospecha, Fiona Barton

La sospecha, Fiona Barton

Fiona Barton és una de les escriptores de gènere negre de més èxit dels darrers anys. Ara fa tres anys, va publicar el seu primer títol, La viuda, que la va catapultar als primers llocs del rànquing de vendes publicant-se a més de 35 països. El seu nom és un dels exponents més representatius de l’anomenat domestic noir i, des del 2016, ha publicat també La mare i, enguany, La sospecha, novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva.

Des que Fiona Barton va decidir dedicar-se a la literatura, va tenir clar que els personatges femenins tindrien més rols a banda de víctima o secretària. És per aquest motiu, que va decidir triar una periodista, la Kate Waters, com a personatge central de les seves, fins ara, tres novel·les. A La sospecha, la reportera Kate Waters es veurà involucrada en la desaparició de dues noies, l’Alex i la Rosie. Ambdues han desaparegut quan viatjaven per Tailàndia i la Kate no dubtarà a fer tot el possible per esbrinar què els ha passat. A més a més de professionalment, l’interès de la Kate Waters s’estén fins a l’àmbit personal. El seu fill Jake ara fa dos anys que viu també al país asiàtic i no té gairebé contacte amb la família, així que la desaparició de les dues noies multiplica el seu neguit com a mare.

Logo Gènere Negre

La Kate Waters tindrà com a company d’investigació el seu amic Bob Sparkes. Ell és el detectiu encarregat del cas i, a mesura que posa llum sobre els aspectes més foscos, té més clar que la Kate Waters és, aquesta vegada, el centre de la notícia.

Fiona Barton nega que el personatge de la Kate Waters sigui una mena d’alter ego d’ella mateixa, tot i el passat periodístic de l’escriptora, amb 30 anys de carrera periodística a l’esquena. El que no ha estat casual, però, ha estat el fet de situar la periodista en el centre de la notícia. Fiona Barton ha volgut que el seu personatge experimentés el mateix que va experimentar ella després del boom del seu debut literari.

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Logo Generalitat de Catalunya

Funny Girl