Carvalho: Problemas de identidad. Carlos Zanón

problemas de identidad_carlos zanonTorna Carvalho, el detectiu que va sorgir de la imaginació del desparegut Manuel Vázquez Montalbán, quinze anys després de la prematura mort de l’escriptor. Segurament, aquí no hi estem acostumats. No és freqüent al nostre país que un cop mort el creador del personatge que l’ha fet famós, un altre autor rebi l’encàrrec de donar-li vida de nou. Però aquesta vegada ha passat i ens n’alegrem molt. Pepe Carvalho pren vida i torna a la seva Barcelona, a la de l’estiu de 2017, de la mà de l’escriptor barceloní (no podia ser d’enlloc més) Carlos Zanón. Això sí, l’escriptor ha deixat ben clar que no pretén imitar l’estil de Vázquez Montalbán, però sí rescatar el seu personatge emblemàtic que ho és alhora, de la ciutat de Barcelona.

Amb aquestes paraules inicia Carvalho. Problemas de identidad:

“Esta novela es una obra de ficción. Los nombres, personajes o situaciones que en ella se retratan son producto de la imaginación del autor y de crónicas periodísticas y están tratados de manera ficticia. Cualquier parecido con sucesos, escenarios o personas reales, vivas o muertas, es pura coincidencia.

El protagonista tiene su propio autor, MVM.”

A Carvalho. Problemas de identidad, el detectiu torna amb problemes de salut, però defuig el metge per no tenir la confirmació d’una possible malaltia. Continua movent-se per la seva Barcelona, ara a l’estiu de 2017. Ja ha tingut lloc l’atemptat de les Rambles i la ciutat es prepara per a referèndum a la tardor. Amb aquest escenari, el detectiu s’enfrontarà a una barreja de casos per aclarir: una jove desapareguda, dues prostitutes mortes que han estat trobades a la muntanya de Montjuïc i el cas d’una àvia i la seva neta que han estat assasinades.

portada_carvalho-problemas-de-identidad_carlos-zanon_rodonaPrimeres pàgines.

Carlos Zanón és poeta, novel·lista, guionista i crític literari. En l’àmbit de la novel·la negra, ha estat guardonat amb el Premi València Negra a la millor novel·la de l’any per No llames a casa i el Premi Salamanca Negra i Premi Dashiell Hammet 2015 per Yo fui Johnnny Thunders. Des del passat 2017, és comissari de la BCNegra, prenent el relleu del desaparegut Paco Camarasa.

Llibres

 • Carvalho: Problemas de identidad
 • Marley estaba muerto
 • Nadie ama a un hombre muerto
 • No llames a casa
 • Tarde, mal y nunca
 • Taxi
 • Yo fui Johnny Thunders
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  Funny Girl