El maestro de las sombras. Donato Carrisi

La novetat d’aquest mes d’octubre és la novel·la de gènere negre ‘El maestro de las sombras’ de Donato Carrisi.
 
Roma és la ciutat triada on es desenvolupa l’acció. La capital italiana viu una tempesta mai vista. Un llamp cau en una de les centrals elèctriques i El maestro de las sombras les autoritats es veuen obligades a imposar una apagada total de vint-i-quatre hores per tal de reparar els danys. Sense electricitat, senxe connexió, sense mitjans de comunicació, Roma s’endinsa a les tenebres. I això passa cinc segles després de la misteriosa bula del papa Lleó X que ordenava no permetre mai que la foscor s’estengués pels seus carrers.
 
El llibre està estructurat fent referència al temps: a la sortida i a la posta del sol relacionat amb les hores i minuts que falten per assolir aquests dos moments d’inici i fi del dia.
 
I de la trama no us diem res. Us caldrà llegir el llibre per descobrir què passa a la fosca i feréstega Roma!
 

‘Desde que la noche anterior se había difundido la noticia del apagón, para Rufo el Cucaracha había comenzado una febril espera, una mezcla de euforia e impaciencia.
Encerrado en el garaje donde vivía, logo blog genere negre_AMB LLETRES se estuvo preparando durante toda la noche para el acontecimiento, pensando en cómo sacarle partido a esa ocasión irrepetible: veinticuatro horas de absoluta Babilonia. Tendría la oportunidad de hacer lo que le diera la gana y quedar impune. Claro, debía tener cuidado, pero la idea de ponerse manos a la obra era demasiado jugosa.’

 
Donato Carrisi

‘Tuve que consultar a varios expertos -y algunos eran verdaderas autoridades en lamateria- para llegar al resultado final. Geólogs, arqueólogos, ingenieros, urbanistas y meteorólogos se divirtieron proporcionándome su versión del apocalipsis. Tuve que aprender muchas cosas que no sabía (¡y que nohabría pensado nunca que tendría que saber!).
Pero acabé siendo realmente capaz de destruir Roma’

Donato Carrisi viu actualment a Roma. Ha estat guardonat amb diversitat de premis a Itàlia i a França. El mateix autor va dirigir l’adaptació cinematogràfica de ‘La chica en la niebla’, per la qual va rebre el guardó David de Donatello.
 
 
 
A les biblioteques de VNG podeu trobar els següents llibres:

 • Lobos
 • El cazador de la oscuridad
 • La chica en la niebla
 • El maestro de las sombras
 •  

  lobos El cazador de la oscuridad la chica de la niebla

   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Goldfinch