Flores negras, Lara Siscar

“Inspirada en hechos reales, Flores Negras es un rotundo alegato contra la indiferencia y la normalización de la violencia verbal, física o sexual hacia las mujeres. Un thriller extraordinario y original que nos obliga a reflexionar sobre la condición humana y nuestras contradicciones”

flores negras_lara siscarLara Siscar és un rostre conegut de la televisió ja que des de 2007 forma part dels serveis informatius de TVE. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha compaginat la seva tasca periodística amb la passió per l’escriptura i ara fa tres anys, va publicar la seva primera novel·la: La vigilante del Louvre (2015)

Enguany, ha publicat el seu segon llibre, el primer de gènere negre i que aquesta setmana ja podeu reservar a la Joan Oliva: Flores negras.

logo blog genere negre_AMB LLETRESLa protagonista de Flores Negras és la locutora de ràdio, Berta Martos, que condueix un programa radiofònic nocturn. A altes hores de la matinada, està més que acostumada a trucades per parlar de la soledat o de desenganys amorosos. Però la trucada que rebrà aquesta nit serà ben diferent, un tret interrompirà la conversa quan l’interlocutor és a punt de fer-li una confessió. La reacció de la locutora i del seu equip s’estén per les xarxes socials que, en poques hores, esclaten i obliguen la Berta a demanar una excedència forçosa. A partir de llavors i, per una temporada, anirà a viure a casa de la seva mare, una actriu ja jubilada.

Lara Siscar ha volgut escriure una novel·la per reflexionar sobre les xarxes socials, el periodisme i la violència cap a les dones i fruit d’aquesta voluntat neix Flores negras. Va ser una noticia sobre prostitució infantil ocurreguda l’any 2010 la que va inspirar el llibre, tal com l’autora explica en una nota al final de la novel·la. A més a més i malauradament, Siscar ha patit en carn pròpia assetjament a través de les xarxes socials, fet que la fa coneixedora dels perills d’aquestes eines.

flores negras_portada_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Flores negras
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Funny Girl