15′ contats abans de sopar: contes sobre caques, culs i pets

15'contats2

Dimecres passat va tenir lloc a la biblioteca la cinquena sessió dels 15’contats abans de sopar, una activitat adreçada a famílies amb infants a partir de quatre anys, que pretèn que aquests descobreixin la part social i lúdica de la lectura. A la sessió d’aquest mes, la Ratoliva va seleccionar els millors contes sobre caques, culs i pets, un tema, que com bé us podeu imaginar, va ser tota una delícia per als més petits.
Primer vam explicar un conte sobre pets, de la col·lecció “Una aventura de l’Elefant Joan“, publicat per l’editorial Tramuntana. Un conte divertit que ens ensenya que no hem de subestimar mai el poder d’algú tan insignificant com una formigueta.
El pet
/ Laurie Cohen. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2017

Elpet

En Joan és un elefant que fa les mil i una per tal de retenir un pet, perquè ja és ben sabut, que un pet d’elefant pot representar la fi del món, de l’univers, però resulta que en Joan té molta imaginació i quan per fi ja no pots més i del seu cul s’escapa el pet doncs passa que… si ho voleu descobrir us l’haureu de llegir! El trobareu exposat al racó dels 15 minuts contats abans de sopar fins al proper 20 de juny.

El segon àlbum que vam compartir va ser La veueta / Michaël Escoffier, Kris Di Giacomo. Madrid: Kokinos, 2012.

la veueta

Una veueta és el que sent el Perico, el camaleó protagonista d’aquest conte, quan descobreix que allò que va agafar per netejar-se el culet quan no trobava paper no eren ben bé uns calçotets, tot i les aparences. Un conte enigmàtic fins al final, amb unes il·lustracions divertides i una tipografia juganera que desvetlla consciències menudes i fomenta valors cívics, com el respecte als altres.

En acabar-nos “La veueta”, de seguida vam anar a descobrir les preguntes que la Ratoliva ens havia preparat als calaixets, estàvem tots expectants a veure quins contes ens portarien aquelles preguntes i va ser llavors quan vam descobrir que “Les princeses també es tiren pets“. La protagonista d’aquest conte, la Laura, li pregunta al seu pare si es veritat que les princeses també es tiren pets i junts van a la biblioteca a buscar un llibre que els explicarà tots els secrets de les princeses i entre d’altres, els pets és veu que també és algo molt comú entre princeses. També vam poder descobrir un altre conte de l’elefant Joan, “La caqueta“, i un altre de molt conegut per tots, el de “La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap“.

Tot seguit, els nens van continuar remenant més àlbums sobre caques, culs i pets que la Ratoliva els havia triat i alguns se’ls van poder endur a casa en préstec. Recordeu, que molts d’aquest contes els trobareu exposats al racó dels 15’contats abans de sopar fins el 20 de juny, que serà quan ens tornarem a trobar per compartir més contes: contes sobre pirates.

Llibres
Biblioteca Joan Oliva

Pilar Galve Piñana