Baby-Led Weaning

coberta llibre 206x300 - Baby-Led Weaning

Us presentem una novetat del Racó de Pares que trobareu disponible a la biblioteca a partir de la semana vinent:
 “Baby-Led Weaning: 70 recetas para que tu hijo coma solo” de la Begoña Prats -creadora de l’app Happy Recipes- i publicat per l’editorial Grijalbo.
El BLW (Baby-Led Weaning) o alimentació autoregulada pel nadó és un mètode d’inici a l’alimentació complementària que consisteix en oferir aliments sencers en lloc de triturats -a partir dels sis mesos- amb la mida i forma adequats per a que sigui el propi nadó qui els pugui agafar amb les mans i dur-se’ls a la boca en funció de la gana i les preferències que tingui. Segons els experts els beneficis d’aquest mètode són molts (promou i estimula el desenvolupament psicomotriu del nen, promou la lactància materna, promou hàbits d’alimentació saludables respectant al nen, entre d’altres) i per això és un mètode alternatiu als triturats que cada cop va agafant més força, sobretot en països nòrdics.

 

El pediatre Jesús Garrido ens parla d’aquest mètode en el el breu vídeo que veureu a continuació:

La Begoña Prats, mare de bessons, joiera de professió i practicant del BLW un dia va decidir compartir les seves receptes i va crear l’aplicació per a mòbils Happy Recipes, l’app de seguida va obtenir molta acceptació i el van seguir altres aplicacions que actualment ajuden a moltes famílies a utilitzar el mètode BLW. Si esteu interessats en aquest mètode aquest llibre us serà molt útil, a banda d’explicar què és el BLW i com aplicar-lo conté 70 receptes fàcils i saludables amb unes fotografies que et fan venir gana i suggerències de preparació. A més a més a cada recepta hi ha unes icones que et permeten identificar ràpidament si aquell plat està exempt d’algun al·lergen (ou, gluten, fruits secs…).
Acabem el post  deixant-vos amb un vídeo molt interessant que no us podeu perdre! Són imatges dels 120 primers dies de seguir el BLW en un nadó.
120 days of Baby Led Weaning

Biblioteca Joan Oliva i Milà.
Llibres

Pilar Galve Piñana