Cases del món

cases

Avui us presentem la novetat del mes de la sala infantil de la biblioteca, un àlbum molt recomanable per a nenes i nens que estiguin fent el cicle inicial. Està escrit per la Mia Cassany i il·lustrat per la Paula Blumen, i comença així:

“L’ànima és el que fa que una casa sigui especial, i això no està relacionat amb el seu estil, el nombre d’habitacions, la seva grandària o el luxe. És la sensació que transmet quan entres en ella, és la seva personalitat el que aquí volem expressar.”

És un llibre molt original  que presenta setze cases d’arreu del món, amb unes il·lustracions a doble pàgina que conviden a mirar i a remirar i a no perdre’s cap detall.  Van acompanyades d’uns textos  poètics i  ens situen una familia o uns personatges en un lloc concret,  i alhora, van acompanyats d’algun animal, ja sigui amb plomes o de quatre potes:

“T’explicarem un secret… I es que hem descobert que una llar no és una autèntica llar sense animalons a prop seu”.

Els personatges que surten són tots molt diferents però es mostren feliços i relaxats, ens transmeten pau, i a través d’ells i de les cases anem imaginant com és i com viu la gent en diferents llocs del món:
Dash – The Hamptons, EUA
“Quan fa mal temps, les cases d’estiueig queden com aturades per la malenconia i els records. L’hivern és llarg i solitari, però elles saben esperar amb paciència, revivint el xivarri i els jocs dels dies de vacances.”

eua

holanda

Vincent i Frank – Amsterdam
“De vegades, per descobrir com és de bonica i especial una casa, cal mirar a través de les seves finestres i entrar-hi. Si bé des de fora totes les cases d’alguns llocs semblen iguals, quan s’hi entra és quan es descobreix l’originalitat.”

Si després de llegir-lo us heu quedat amb més ganes de conèixer altres cases del món, cliqueu aquí, per saber quins altres llibres us esperen a la biblioteca.

Bona lectura!

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Pilar Galve Piñana