Activitats científiques en família

ciencia-per--a-nensNo hi ha millor lloc que a casa per inspirar als joves científics. Els 52 experiments de Ciència per a nens no requereixen cap equipament especialitzat ni productes químics perillosos. En canvi, es fan servir materials que gairebé tots tenim al rebost com poden ser la llet, el paper d’alumini, de cuina, ampolles de plàstic, o fins i tot els brics de cartró.

Es pot inclús, anar més enllà i realitzar experiments amb productes com detergents o sabó amb l’objectiu d’introduir els principis fonamentals de la física, la química y la biologia, però sempre acompanyats d’un adult. L’autora del llibre Liz Lee Heinecke, amb una gran experiència en laboratoris d’investigació, ha desenvolupat com a mare experiments prou segurs per als nens més petits de la casa i alhora prou interessants pels més grans.
 

La realització d’experiments en un ambient familiar, sense límits de temps ni la pressió de les notes, permet que els nens descobreixin que la ciència no és tan complicada i que poden assolir els objectius acadèmics marcats a través d’un seguit de projectes que es poden dur a terme amb els materials que estiguin per casa. El premi final es poder assolir una sèrie d’experiments de rebost que permetin explorar els mons increïbles de la física, la química i la biologia acompanyats de l’entorn familiar. A més, la introducció de temes com ara la llum, el magnetisme, poden fer arribar la diversió molt més enllà de la mera aproximació de la ciència als nens.

De fet, els processos que conformen el treball científic és una eina molt efectiva per a tots els elements que conformen l’educació escolar. Hi ha moltes possibilitats i es desenvolupen en aquest llibre, novetat aquest mes a la biblioteca, ja que per als nens la ciència és tant el procés com el resultat. Avaluar, observar, emocionar-se i embrutar-se les mans formen part de la meravellosa experiència d’experimentar.

Recerca en acció

Llibres

  • Ciència per nens
  • Petit diccionari de ciència
  • Petit imaginari de ciència
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Morello