Tota aquesta gent, Isabel-Clara Simó

portada_Tota_aquesta_gentAquesta setmana, entre les novetats de la Joan Oliva, podeu trobar el darrer dels llibres de l’escriptora Isabel-Clara Simó: Tota aquesta gent.

Tota aquesta gent és un conjunt de relats breus, amb personatges anònims que s’enfronten a situacions quotidianes i que tracta d’un ampli ventall de temes. Podem definir l’obra com a un retrat de petits fracassos quotidians. És un llibre curt i de lectura fàcil, però probablement, ens podrem veure reflectits en moltes de les seves històries.

El llibre es presenta dividit en tres parts: La primera part està formada per uns brevíssims retrats de la gent del nostre paisatge diari. Són descripcions de no més d’una pàgina, monòlegs, podríem dir. La mateixa Isabel-Clara Simó va dir el dia de la presentació del llibre que li agradaria veure’ls representats sobre l’escenari.

La segona part de Tota aquesta gent està formada per set contes, set històries contemporànies ben diferents. I finalment, la tercera part és potser la més sarcàstica. A Le Cirque de la Terre trobarem una caricatura de la societat catalana, amb un rerefons d’actualitat cultural i política.

Tant si sou seguidors de la Isabel-Clara Simó com si encara no heu llegit cap dels seus llibres, no dubteu a reservar-lo.

Isabel_Clara_SimoIsabel-Clara Simó va néixer a Alcoi l’any 1943. Va estudiar Filosofia a la Universitat de València i, de bon començament, es va dedicar a l’ensenyament. També va exercir de periodista i es va doctorar en Filologia Romànica.

Va començar a la literatura amb l’obra És quan miro que hi veig clar, amb què va aconseguir el Premi Víctor Català l’any 1978. Al llarg de quatre dècades ha publicat amb regularitat principalment narrativa, però també poesia, teatre, assaig…Ha rebut molts d’altres premis, com ara, el Premi de la Crítica del País Valencià l’any 1986 per Ídols, el Premi Crítica Serra d’Or l’any 1993 per Històries Perverses, el Premi Sant Jordi l’any 1993 per La Salvatge o el Premi Joanot Martorell l’any 2010 per Amor meva.

A les biblioteques de VNG podeu trobar molts dels títols publicats per la Isabel-Clara Simó.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl