El noi del vestit

portada llibreEn Dennis és un noi marcat per l’absència de la seva mare. Com a record només conserva una fotografia d’ella, de temps més feliços. Però ell no és l’únic que ha passat a tenir una vida grisa i trista des que la mare se’n va anar. També el seu germà John i el seu pare han vist capgirada la seva existència per aquesta marxa.

De fet, només el futbol porta una mica de normalitat a la casa d’en Dennis, que s’ha convertit en un espai trist on no hi ha lloc per carícies ni celebracions.

David_WalliamsMalgrat aquesta avorrida quotidianitat, un bon dia hi apareix la Lisa. Una noia una mica més gran que en Dennis, companya de l’escola i fanàtica de la moda. L’aparició de la Lisa suposarà l’arribada d’aire fresc a la vida d’en Dennis i una esperança de tenir una vida diferent, plena de llum i color.

Aquests canvis, però, no seran ben vistos per tothom. En Dennis haurà de fer front als estereotips de la societat i a la intransigència d’algunes de les persones del seu entorn.

dibuix_quentin_blakeTot això i molt més és el que podreu trobar a El noi del vestit, de David Walliams. Es tracta de la darrera de les lectures del Club de lectura juvenil de la Joan Oliva.

En David Walliams va començar la seva carrera com a escriptor l’any 2008. Abans ja era conegut per la seva feina d’actor i presentador de televisió i El noi del vestit ha estat el seu primer llibre, amb el qual ha aconseguit un notable èxit.

Gràcies a la seva obra se l’ha comparat amb un clàssic de la literatura infantil i juvenil com és en Road Dahl. Si més no, tots dos autors tenen en comú que han treballat amb els mateixos il·lustradors: Tony Ross i Quentin Blake (ell és el responsable de les il·lustracions d’El noi del vestit).

Llibres

  • La abuela gangster.
  • L’àvia gàngster.
  • Les hamburgueses de rata.
  • El noi del vestit.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl