Estimat Max

portada llibreJa hem arribat a la segona de les lectures del Club de lectura juvenil de la Joan Oliva. En aquest cas hem comentat el llibre Estimat Max de l’escriptora Sally Grindley.

En Max és un noiet de 9 anys que decideix enviar una carta a l’autora d’un llibre que li va regalar el seu oncle per Nadal. Sí, va enviar una carta i no pas un correu electrònic! Potser aquesta hauria estat l’opció més habitual, si més no actualment, però en Max decideix fer servir la correspondència postal.

Si bé tot comença amb una sola carta, la relació entre el noi i l’escriptora, que es diu D.J. Lucas, s’allargarà gairebé durant tot un any.

sally_grindleyEn Max té molta imaginació i vol escriure un llibre, així que li demana consell sobre l’ofici d’escriure. La D.J. Lucas li n’ofereix i, entre carta i carta, detecta que per a en Max aquesta relació comença a tenir un caire terapèutic. El pare d’en Max va morir, alguns companys de classe se’n riuen d’ell perquè és el més baixet del grup i, a més a més, el noi té alguns problemes de salut. Tot un seguit de circumstàncies que faran que en Max es refugiï en la relació amb l’escriptora.

Si vols saber com acaba la història, no ho dubtis i agafa el llibre en préstec a la biblioteca!

La Sally Grindley (1953) és una escriptora anglesa que va estudiar literatura francesa. Des del 1995 es dedica només a l’escriptura, de fet és autora d’un bon nombre de llibres per a públic infantil. Per a conèixer més coses sobre aquesta autora i, especialment, sobre els seus llibres pots consultar la seva pàgina web.

Llibres

  • Cacao en crudo.
  • Contes d’ossets.
  • Contes de joguina.
  • Contes de la granja.
  • Cuentos de la granja.
  • Estimat Max.
  • La platja d’en Pere.
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Funny Girl