La història que en Roc Pons no coneixia

portada llibre Historia Roc PonsEn Roc Pons és un noi barceloní que, de cop i volta, retrocedeix 300 anys. I així, inesperadament, apareix al bell mig d’una Barcelona en guerra. Però ell no en sap res de cap guerra a Barcelona i encara menys de quin va ser el desenllaç. Si hagués estat més bon estudiant, ara hauria pogut ajudar els seus nous amics. O si més no, prevenir-los.

Gràcies a aquesta inesperada aventura, en Roc Pons experimentarà en primera persona com es vivia fa 300 anys. Quines elements actuals ni de bon tros coneixien el que hi vivien i quins d’altres sí que en feien servir encara que en Roc no sabia ni tan sols que existien. A més a més aquest noiet de Barcelona es toparà amb alguns barcelonins que tenen molt a veure amb ell i amb la seva família.

La història que en Roc Pons no coneixia és el primer llibre del Club de lectura juvenil que comentem aquest any. La trobada dels nois i noies del Club de lectura ha estat aquest dissabte 15 de novembre a les 16.30h a la biblioteca Joan Oliva.

La història que en Roc Pons no coneixia és un llibre d’en Jaume Cabré amb què va rebre el Premi de la Crítica Serra d’Or l’any 1981.

jaume_cabréEn Jaume Cabré va néixer a Barcelona l’any 1947. És llicenciat en Filologia Catalana i durant anys es va dedicar a l’ensenyament. Si bé durant un temps va compaginar l’ensenyament amb la literatura, ara mateix es dedica exclusivament a escriure.

Escriu fonamentalment per adults, no obstant això, té 3 llibres publicats per a públic jove: Galcerán, l’heroi de la guerra negra; La història que en Roc Pons no coneixia i L’home de Sau.

L’any 1983 el seu llibre, La teranyina, va guanyar el Premi Sant Jordi. Des de 1985 també ha col·laborat a televisió.

D’entre les seves darreres obres, sens dubte hem de destacar Les veus de Pamano (2004) i Jo confesso (2011). Totes dues obres han estat guardonades amb el Premi de la Crítica Catalana de narrativa.

Enguany en Jaume Cabré ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

jaume_cabré_b_n_retallatJaume Cabré a les biblioteques de VNG.

Ens tornarem a trobar al Club de lectura juvenil el proper dia 13 de desembre!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Funny Girl