Primeres novetats gènere negre de 2024

Primeres novetats gènere negre de 2024

Comencem aquest 2024 i us proposem les primeres novetats de gènere negre i policíac.

Iniciem, doncs, aquest viatge amb…

Donde no llegan las sombras. Jordi Llobregat

Dividit en sis parts i 87 capítols.

Se quitó la chaqueta torpemente y se envolvió el brazo izquierdo con ella. Así lo había visto hacer en alguna película. Aun así, se sorprendió cuando el cristal se rompió con el primer golpe. El ruido le pareció ensordecedor. Moreau se agachó y miró a su alrededor asustado. Sin embargo, nada pareció alterar el paisaje gris que le rodeaba. Tampoco oyó ningún sonido procedente del interior. Esperó unos segundos más para asegurarse, luego limpió de cristales el alféizar, pasó una pierna por el hueco de la ventana y después el resto del cuerpo. Desde el exterior pareció que la casa se lo comía.

Fragment, part IV, cap. 69, pàg. 372
Coberta Donde no llegan las sombras
Coberta Donde no llegan las sombras

Una nena desapareix en sortir de l’escola. Dies més tard es troba el seu cos en un pou d’un llogaret allunyat de la Vall Fosca, a dos-cents quilòmetres del lloc on se la va veure per darrera vegada. Els forenses, però, no aconsegueixen determinar quina ha estat la causa de la seva mort. Sembla un fet aïllat, però no és així, ja que unes setmanes més tard, una altra nena desapareix i la troben morta en les mateixes condicions.

Però desapareix una tercera nena i és a partir d’aquí que la investigació agafa un ritme més accelerat per tal de trobar-la sana i estàlvia.

Alex Serra, una antiga agent de policia, segueix obsessionada amb la desaparició de la seva germana fa vint anys. Els tres casos tenen similituds que només ella comprèn, però després de tant de temps, és possible que el responsable sigui la mateixa persona? S’haurà d’enfrontar, doncs, a la cara més fosca de l’ésser humà per trobar el lloc on s’amaguen els monstres.

Continuem amb…

Canalles. Patrick Radden Keefe

Coberta Canalles
Coberta Canalles

Canalles és un recull de dotze articles que demostren una vegada més la destresa i l’habilitat narratives d’un dels millors reporters de la nostra època. Estafadors, malversadors, falsificadors, traficants, advocats, víctimes, productors de televisió i també cuiners de renom… tots implicats en activitats de prestigi dubtós.

Quin motiu té una persona per idear un sofisticat sistema de falsificació d’ampolles de vi per estafar col·leccionistes? Com viuen aquelles persones que defensen persones, fins i tot, condemnades per crims capitals? També dir quins trets psicològics comparteixen els integrants d’un càrtel de la droga?

A continuació podeu llegir un petit fragment d’una de les històries verídiques que narra en Keefe. Amb un llenguatge que no deixa indiferent, un endinsareu a la vida de personatges reals, però que semblen de ficció.

El príncep de Marbella. La batalla de dècades per enxampar un traficant d’armes internacional esmunyedís (2010)

El Palacio de Mifadil, una de les diverses propietats de l’acabalat comerciant d’armes sirià Munzir al-Kassar, és una mansió de marbre blanc amb vistes a la ciutat turística de Marbella, a la costa sud d’Espanya. Envoltada de frondosos terrenys i vigilada per tres mastins, disposa d’un garatge per a 12 cotxes i d’una piscina en forma de trèvol de quatre fulles. Un matí assolellat del 2007, dos guatemalencs, anomenats Carlos i Luis, van arribar a la porta principal del recinte. Un dels socis d’al-Kassar va conduir els homes per entre les escalinates sinuoses de marbre fins al gran saló. Al-Kassar els estava esperant. Havia accedit a ventre’ls armes per uns quants milions de dòlars per a les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, l’organització narcoinsurgent sud-americana coneguda com a FARC, que el govern dels Estats Units considera un grup terrorista.

Fragment, pàg. 335
Acabem amb…

El miedo en el cuerpo. Empar Fernández

Coberta El miedo en el cuerpo
Coberta El miedo en el cuerpo

Daniel no ha estado solo nunca, en ninguna parte. Por eso espera ver aparecer a Lucía, a Antonio, a Mila, a la abuela Dora, a la abuela ángela, al abuelo Fermín… Intenta no cerrar los ojos, pueden llegar en cualquier momento, así lo cree, así debe ser, así ha sido siempre hasta ahora. Por eso, y porque no le gusta la oscuridad, no quiere cerrar los ojos. Quiere que lo vean, que no pasen de largo. Quiere volver a casa y cepillarse los dientes treinta veces, escupir el agua, ponerse su pijama rojo y esperar a que llegue el sueño con la luz de la mesita encendida y la pelota roja bien visible sobre la silla.

Fragment, pàg. 94

Aquesta és la segona novel·la el protagonista de la qual és el mosso d’esquadra Mauricio Tedesco. La primera va ser Será nuestro secreto, de l’any 2022.

Doncs bé, en Tedesco impulsat per un interès personal tracta de seguir la pista d’en Daniel, un nen autista de set anys, que desapareix d’una plaça al centre de Barcelona mentre jugava. I la mare es pregunta, on ha anat? S’ha perdut o se l’ha endut algú?

El cas d’en Daniel és especial ja que no posseeix els recursos dels altres nens de la seva mateixa edat i que poden estar en la seva mateixa situació. En Daniel està sol, està completament sol.

En la seva cerca, en Tedesco també ignora que aquest cas, que sembla únic i aïllat, l’enfrontarà a una trama criminal organitzada responsable de més segrestos infantils.

Trets característics

Trobareu que els trets que caracteritzen l’obra d’aquesta autora: una visió social profundament humana i empàtica, la dificultat que representa adaptar-se al món canviant i, a més a més, la progressiva banalització del mal són representats en aquesta novel·la.

Amb un llenguatge senzill i gens complicat, us submergireu en la gran problemàtica que viu el personatge infantil de la novel·la.

Desitgem que aquestes primeres novetats de gènere negre d’aquest 2024 us acompanyin també en els vostres moments de lleure lector!

Logo Generalitat de Catalunya

Goldfinch