Gener de 2023 i gènere negre i policíac. 2a part

Gener de 2023 i gènere negre i policíac. 2a part

Seguim amb les novetats d’aquest gener de 2023 i el gènere negre i policíac. Només us volem donar quatre pinzellades sobre cinc novel·les de l’ampli ventall que trobareu.

La laguna. Chelo Arroyo

En primer lloc dir que l’acció transcorre a Santa Coloma de Gramanet, durant el mes de gener de 2021. En segon lloc, els personatges principals són la inspectora Elena Garcia que amb l’ajut de l’Òscar haurà d’esbrinar l’aparició de dos morts apareguts en circumstàncies estranyes.

En tercer lloc, la investigació els porta a la institució educativa El Olivo, un internat situat al costat de la llacuna de Seriñena, la qual acollia infants amb altes capacitats. La Isabel, una jove d’origen humil i una intel·ligència que deixa tothom bocabadat, serà la clau que unirà el present amb el passat.

-Óscar, mira esta foto. ¿A quién te recuerda?

Óscar la miró fijamente. Era una instantánea tomada en la orilla de un lago. Víctor miraba a la cámara, sosteniendo en sus manos una libreta y un lapicero. […]

-¡ Dios! Es él -comentó Óscar, sorprendido.

-¿Quién es? -preguntó Jordi.

-Es la persona que apareció asesinada en las mismas circunstancias que su padre en enero. Continúa sin identificar y creemos que puede ser alemán -le explicó Elena-. ¿Usted lo había visto alguna vez?

Fragment, pàg 144

Corrupció científica, política i social durant el franquisme, les conseqüències de les quals han arribat fins a l’actualitat.

Imatge Chelo Arroyo
Imatge Chelo Arroyo
L’autora

Chelo Arroyo és nascuda a Badalona, però viu a Santa Coloma de Gramanet, ciutat on es desenvolupa part de la trama de la seva novel·la. Està vinculada al món educatiu i exerceix de pedagoga a més de logopeda. A escrit diversos assajos relacionats amb la comunicació i un conte infantil, En Manelic i el drac.

La invitada. Jennifer McMahon

La preocupación, la ansiedad y la paranoia se estaban apoderando de ella. Cada vez que iba al pueblo para comprar una caja de tornillos o reemplazar otro martillo que se había perdido, tenía la certeza de que todos la observaban y murmuraban. Se lo comentó a Nate, pero él no le dió importancia y dijo que eran imaginaciones suyas. Pero ella estaba segura de haber oído a una mujer en la oficina de Correos diciéndole a otra: “Es ella. La del terreno de Breckenridge”. Y la otra mujer respondió, sacudiendo la cabeza con desagrado: “Nunca debieron haber venido a molestar a Hattie así”. Luego, las dos salieron de la oficina de Correos como si tuvieran miedo de Helen.

Fragment, Cap. II Helen, pàg 146

Amb la lectura de l’anterior fragment ja us podeu fer una mica la idea de com es desenvoluparà aquesta novel·la. Aquesta narració és un thriller, però també és una història de fantasmes.

Imatge de Jennifer McMahon. Font: Planetadelibros
Imatge de Jennifer McMahon. Font: Planetadelibros

La parella protagonista, la Helen i en Nate deixen la ciutat per anar a viure al camp. Compren un terreny vora al bosc d’un poble i s’hi construeixen una casa. El que no saben, però, és que aquella zona té un passat fosc i violent. A més a més hi ha una llegenda local que atrau la Helen, la de Hattie Breckenridge, una dona que és acusada de bruixeria fa més d’un segle.

L’autora

Jennifer McMahon és una escriptora dels Estats Units que ja té més de deu novel·les publicades, però la que us presentem és l’única que s’ha traduït al castellà. Li agrada escriure sobre històries que facin por, siguin de gènere negre o que hi apareguin fantasmes…

I seguim amb…

Llum a la foscor. Carles Porta

Aquest volum de Carles Porta conté deu històries reals que posen el dit a la llaga més fosca de la nostra societat i mostren un món al qual no podem tancar els ulls.

Carles Porta les il·lumina per revelar-ne tots els angles, per tal que puguem extraure’n conclusions pròpies més enllà de les investigacions i les sentències.

La declaració de l’Engracia és coherent, però cinc hores són moltes, quan t’has fet una ferida així. I a més ara ja hiha uns quants indicis que l’assenyalen.

a. L’anònim que l’apunta com a autora dona dades concretes que s’han pogut corroborar.

b. Tot i que ella nega haver estat a Lloret, tant l’anònim com la família del Ricardo asseguren que els dos cosins mantenien una relació que no era ben bé de cosins.

Fragment de Cosins, 2a història, pàg. 66
Imatge Carles Porta. Font: Wikipèdia
Imatge Carles Porta. Font: Wikipèdia
L’autor

Carles Porta és molt conegut als mitjans de comunicació i audiovisuals pel seu programa Crims a TV3 i a Catalunya Ràdio perquè ha convertit CRIMS en uns relats que captiven centenars de milers d’espectadors, oients i lectors pel seu rigor, respecte i ritme narratiu.

Quan la neu es fon. Laia Vilaseca

Estats Units. Dues històries en el temps: Parc Nacional de Yosemite, febrer del 2016 i Las Vegas, abril del 2019. Misteri i contrastos us acompanyaran durant la lectura d’aquesta novel·la. Una desaparició, una investigació i una mort. Què haurà passat?

Imatge Laia Vilaseca. Font: Vilaweb
Imatge Laia Vilaseca. Font: Vilaweb

Va pensar que la Jennie sempre havia sabut triar millor que ella en tot a la vida. Excepte, potser, durant els últims dies abans de desaparèixer. I només calia una mala decisió perquè el terra s’esfondrés sota els teus peus.

Va agafar les seves coses, va sortir al carrer amb el mòbil a la mà i va trucar a en Nick Carrington.

Fragment, cap. 27, pàg. 222
L’autora

Laia Vilaseca és una periodista i escriptora barcelonina, apassionada del gènere negre. Va autopublicar a Amazon La noia del vestit blau, que es va convertir en un èxit de vendes, fins que tres anys després el segell Rosa del Vents la va publicar i va arribar a les llibreries.

I per acabar,

Sol de brujas. Félix G. Modroño

Passejareu per Santander, mentre llegiu aquesta història.

El cos d’una nena vestida amb l’uniforme escolar del col·legi Peñas Viejas apareix penjat de la Grúa de Piedra a la badia de la ciutat. És davant de tothom, amb la boca cosida i les mans cobertes amb gases. Anteriorment també havia aparegut un altre cos d’una nena.

Els encarregats de la investigació són l’inspector Alonso Ceballos i la sotsinspectora Silvia Martín. Durant la resolució enllaçaran històries de màfia, assetjament escolar , així com amb els racons obscurs de les xarxes socials.

Finalment la gran pregunta: sabem què fan els nostres fills quan miren la pantalla del seu mòbil?

La narració es divideix en capítols molt curts, amb la qual cosa s’aconsegueix una lectura àgil i a més a més ràpida. En definitiva, una història que us atraparà!

No habría apostado un euro a que el profesor de Lengua y Literatura del Colegio Peñas Viejas hubiese accedido a encontrarse con ella cuando decidió llamarle mientras regresaba de su puebllo. Sin embargo, tras identificarse, él apenas dudó. Quizás porque quería quitarse un peso de encima. Solo le había puesto como condición que la charla tuviese lugar en un sitio tranquilo. Y que estuvieran los dos solos.

Fragment, cap. 20, pàg. 123
Imatge Félix G. Modroño. Font: PlanetadeLibros
Imatge Félix G. Modroño. Font: PlanetadeLibros
L’autor

Fèlix G. Modroño és un escriptor que viu a Santander. És autor d’una saga de detectius, el protagonista de la qual és el doctor Zúñiga, així com una sèrie de novel·les que fan un homenatge a la ciutat de Bilbao, La ciudad de los ojos grises i La ciudad del alma dormida.

Es va iniciar en el gènere negre amb Secretos del Arenal.

Com ja vam dir-vos al primer article, ens agradarà molt que aquestes primeres recomanacions d’aquest gener de 2023 de gènere negre i policíac hagin estat del vostre interès!

Goldfinch