Gènere negre i policíac

Gènere negre i policíac

Un petit tast de les darreres novetats de novel·la negra que ja podeu agafar en préstec a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Los pecados de nuestros padres. Asa Larsson

Coberta de la darrera novel·la d'Asa Larsson "Los pecados de nuestros padres"

Comencem amb una de les indiscutibles reines del gènere negre nòrdic, Assa Larsson, que recupera una dècada després el personatge que la va dur a la fama. Los pecados de nuestros padres és la darrera novel·la protagonitzada per la fiscal Rebecka Martinsson que, segons la mateixa autora, posa fi a la sèrie.

En aquesta sisena novel·la, Rebecka Martinsson rep un encàrrec del patòleg Lars Pohjanen, a qui queden poques setmanes de vida. L’encàrrec conduirà la investigació fins a seixanta anys enrere. Llavors un famós boxejador va desaparèixer sense deixar cap rastre i ara, ha aparegut el cos sense vida del seu pare dins d’un congelador. A més a més, els vincles amb la màfia local faran més enrevessada la investigació.

Com és habitual a les novel·les protagonitzades per Martinsson, la història té lloc a la ciutat de Kiruna, la més septentrional de Suècia, molt a prop del cercle polar àrtic. La ciutat, condemnada a la desaparició com a conseqüència de la indústria minera, és un personatge més de la pròpia història.

A banda de Los pecados de nuestros padres, les altres cinc novel·les de la sèrie són: Aurora boreal, Sangre derramada, La senda oscura, Cuando pase tu ira i Sacrificio a Mólek.

Font: www.planetadelibros.com

  • Los Pecados de nuestros padres. Catàleg Aladí.

La disciplina de Penelope. Gianrico Carofiglio

Coberta de "La disciplina de Penélope" de Gianrico Carofiglio

A continuació, us presentem la nova novel·la de l’exfiscal i, des de fa uns quants anys escriptor, Gianrico Carofiglio.

Tot i que el personatge de Penelope Spada va néixer com un encàrrec per al seu creador, tot apunta que aquesta investigadora ha arribat per quedar-s’hi. Si bé ha estat una novetat per a Carofligio el fet de donar veu a un personatge femení, pel que sembla ha estat un experiència profitosa ja que a Itàlia ja ha vist la llum un segon títol de la sèrie.

Penelope Spada va ser també fiscal, com el mateix Carofiglio, però un fet traumàtic la va fer abandonar la seva professió, si més no durant un temps. Ara, però, impel·lida per un gran sentit de la justícia, Penelope dedica bona part dels seus esforços a investigar casos sense resoldre. En aquest cas, ha estat un home que va ser acusat de matar la seva dona qui li demana ajut per aclarir el cas i deixar el seu nom fora de tot tipus de sospites.

Font: www.duomoediciones.com

  • La disciplina de Penelope. Catàleg Aladí

Ventura & Co. Salvador Company

Coberta de "Ventura & Co." de Salvador Company

L’escriptor i traductor Salvador Company ha publicat Ventura & Co. sota el pseudònim de Lev R. O’Leory.

Ens trobem davant d’una novel·la policíaca ambientada en un futur no gaire llunyà en què es possible la teletransportació, per exemple. O, fins i tot, són factibles els transplantaments de qualsevol organ, incloent-hi cervells, sense anar-hi més lluny. Així que en aquest escenari els òrgans viables van ben buscats…

El protagonista i narrador de la història és l’investigador Santiago Ventura.

Més informació sobre Gènere negre i policíac en el nostre blog Llibres i més.

logotip next generation - Gènere negre i policíac

Funny Girl