Avui comencen les inscripcions per als clubs de lectura!

Avui comencen les inscripcions per als clubs de lectura!

Tot just acabem de començar el mes de setembre i com cada any obrim les inscripcions dels clubs de lectura de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Per a la temporada 2022-2023, l’oferta és àmplia i variada, així que sens dubte n’hi trobareu algun al vostre gust.

I no només hi teniu clubs de lectura. Per una banda, també hi podeu trobar el projecte LiceuBib (Club d’escolta d’òpera), i, per una altra banda, el grup de Lectures en veu alta per a persones amb discapacitat visual, el club de Còmic infantil, que és novetat d’enguany, o també el Club d’Il·lustració, també per a infants.

Així doncs, comencem per l’oferta de clubs que us oferim des de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

Biblioteca Joan Oliva i Milà

La biblioteca Joan Oliva ofereix cinc clubs de lectura a més a més d’un d’il·lustració i un altre de cinema. Les trobades dels clubs amb més nombre de membres es realitzaran a la Sala Noble de la Casa Olivella, per tal de garantir la seguretat sanitària dels seus participants.

Club de Lectura La Crisàlide

A càrrec de l’escriptora vilanovina Maria Rosa Nogué, les trobades del club de lectura La Crisàlide tenen lloc un dimecres al mes. La primera sessió serà dimecres 19 d’octubre a les 17.30 h.

Club de Lectura l’Oliva Negra

L’especialista en gènere negre Xavier Borrell dinamitza el club de lectura de gènere negre l’Oliva Negra. Els membres del club es troben un dijous al mes i la data d’inici serà el dijous 13 d’octubre a les 17.30 h.

Club de Lectura en Francès (nivell intermig-alt)

Els membres del club es troben un dimarts al mes a les 16.30 h i la primera sessió tindrà lloc el proper 25 d’octubre. L’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova, dinamitza les sessions.

Club de Lectura Fàcil en Francès (nivell inicial)

També a càrrec d’Esther Bruna, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, els membres d’aquest club es troben un dimarts al mes a les 16.30 h. La primera sessió tindrà lloc el dia 18 d’octubre.

Club de Lectura Fàcil en Català

A càrrec de Lourdes Escrigas, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, i en col·laboració amb el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú. La primera sessió serà dilluns 7 de novembre a les 16.30 h. En aquesta primera sessió es comptarà amb la filòloga i escriptora Núria Martí Constans, la qual ha adaptat Solitud de Víctor Català, primera lectura a comentar.

Club Infantil d’Il·lustració

A més a més dels clubs de lectura, la biblioteca Joan Oliva ofereix un club d’il·lustració dirigit a infants que cursen 5è i 6è de Primària i a qui agradi narrar històries per mitjà del dibuix. A càrrec d’Eva Solé, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú. En aquest cas, els infants es trobaran dues vegades al mes, en sessions quinzenals de dissabte. La primera sessió serà dissabte 8 d’octubre a les 16h.

I, finalment, la biblioteca Joan Oliva completa la seva oferta amb un Club de Cinema:

Club de Cinema

A càrrec de Cristina Suriol, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova, el club s’adreça a aficionats al cinema. Al llarg de la temporada es visionaran diferents referents cinematogràfics que es comentaran el dia de les trobades. En aquest cas, l’inici de les sessions està prevista a partir de 2023, per tant, les inscripcions seran a partir d’aquella data.

A continuació, us detallem els clubs de lectura que ofereix la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Biblioteca Armand Cardona Torrandell

La biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix quatre clubs de lectura, entre els quals enguany hi ha una novetat: el club de lectura de Còmic infantil. Així mateix, també hi trobareu LiceuBib i les Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual. Les trobades es realitzaran a la Sala d’Actes de la biblioteca per tal de garantir la seguretat sanitària dels participants.

Club de Lectura de Còmic infantil

En primer lloc, us presentem la novetat per a la temporada 2022-2023 a la biblioteca Armand Cardona. A càrrec de Bea Garcés, treballadora de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, i especialista en el gènere, la primera trobada del club serà dissabte 8 d’octubre a les 11h. El 24 de setembre a les 11h es farà una primera trobada informativa en la qual es repartirà la primera lectura.

Club de Lectura de Còmic Infantil
Club de Lectura de Còmic Infantil

Club de Lectura d’Adults

A continuació i a càrrec de l’escriptora vilanovina Mercè Foradada, trobareu aquest club que es troba un dissabte al mes a les 17.30h. La primera trobada serà dissabte 24 de setembre (es comptarà amb la presència de l’escriptora Tània Juste i es comentarà la lectura Amor a l’art).

Club de Lectura de Ciència Ficció

El club, a càrrec de Victoria Ortiz, especialista en el gènere, es troba un dilluns al mes a les 18.30h. La primera trobada serà dilluns 12 de setembre. Formulari d’inscripció.

Club de Lectura de Ciència Ficció
Club de Lectura de Ciència Ficció

Club de Lectura “Llegir el teatre”

En quart lloc, la biblioteca Armand Cardona us ofereix el Club de Lectura “Llegir el Teatre”, a càrrec dels dramaturgs Josep Maria Teixell i Àlex D. Capo. És una proposta que s’adreça a les persones que els agrada el teatre i combina la lectura amb el visionat d’algunes de les obres tractades.

El club es troba un dijous al mes a les 18h i la primera trobada serà el dia 27 d’octubre. El 29 de setembre a les 18h es farà una primera trobada informativa. Formulari d’inscripció.

Llegir el teatre
Llegir el teatre

I, finalment, completant l’oferta que us oferim des de l’Armand Cardona: Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual i LiceuBib:

Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual

En aquesta activitat, persones col·laboradores amb la biblioteca llegiran en veu alta relats curts, per tal de gaudir de la literatura a través de l’escolta. Les trobades són mensuals i la primera sessió tindrà lloc dissabte 8 d’octubre a les 17.15 h. En col·laboració amb l’ONCE de Vilanova i la Geltrú.

Logo de les sessions de Lectura en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual
Lectures en Veu Alta per a persones amb discapacitat visual

LiceuBib

Paral·lelament, també s’estrena la nova temporada del LiceuBib a càrrec d’Isabel Pla, música i professora de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. Aquesta acció està pensada per conèixer les obres que es representaran al Gran Teatre del Liceu al llarg de la temporada 2022-2023. La primera xerrada (Don Pasquale de Gaetano Donizetti) tindrà lloc el divendres 7 d’octubre a les 18h. Amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

LiceuBib
LiceuBib

Us ve de gust prendre part en algun d’aquests clubs? Doncs no us ho repenseu més! De ben segur que a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú en tenim algun en què us agradaria participar així que només cal que us decidiu. Avui dilluns 5 de setembre obrim les inscripcions!

Només cal que passeu per la biblioteca corresponent o ompliu el formulari habilitat, depenent del club que us agradi, per incriure-vos-hi.

Així doncs…bones lectures. Us esperem a les biblioteques!

Funny Girl