La marca del lleó. Menjallibres 21-22

La marca del lleó. Menjallibres 21-22

La marca del lleó de Núria Pradas i Glòria Sabaté és el llibre que es presenta el dia 5 d’abril a l’Auditori de Vilanova i la Geltrú destinat a lectors de 1r i 2n d’ESO.

València, 1406. Les campanes anuncien la mort del sabater, Pere Sanchís.
Coberta
Coberta

En no tenir cap fill hereu, la seva dona i la filla Alamanda, de setze anys, corren el perill de perdre tot el que tenen. Així que, seguint les últimes voluntats del vell sabater, l’Alamanda i la seva mare marxaran cap a Barcelona.

A Barcelona la noia es farà passar pel Jofre, fill hereu del negoci del seu pare.

En plena Barcelona medieval, cercaran l’advocat Guillem d’Abella que els indicarà les instruccions que hauran de seguir per poder complir la missió secreta encarregada pel seu pare i que l’enfrontarà, però, al perillós món de bruixes.

La Jana i Bilal, el jove esclau, acompanyaran a l’Alamanda en aquesta barreja de novel·la històrica i gènere negre que, amb un ritme trepidant i molt entretingut, ens durà fins la darrera pàgina sense que ens n’adonem.

Núria Pradas
Núria Pradas

Novel·la escrita a quatre mans…

… per les reconegudes escriptores, Núria Pradas – Premi Ramon Llull 2020 per Tota una vida per recordar – i, Glòria Sabaté – Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica 2020 per El vel de la deessa.

Ens endinsarem a la Barcelona gremial, també als coneixements d’herbes remeieres i els seus poders curatius fruit del coneixement de generacions de dones fortes, bruixes sàvies.

En l’edició 2020-21 del Premi Menjallibres vam tenir la sort de gaudir la trobada amb l’escriptora Núria Pradas. Aleshores va ser finalista amb el seu llibre Ella, (Bambú).

Aquest cop l’esperem amb tantes ganes o més perquè ens expliqui l’edició.

Amb una prosa exquisida rica en metàfores poètiques…

…viurem, mentre duri la lectura, en plena Barcelona medieval com si haguéssim entrat a una màquina del temps; amb un relat ple d’aventures i misteris que es llegeix en un tres i no-res.

Obre la coberta i… no podràs deixar de llegir!

Vídeo ressenya de La marca del lleó

Per acabar, desitgem que la lectura de La marca del lleó que han fet els adolescents hagi estat entretinguda i interessant!

Goldfinch