100 conceptes sobre ART. Hodge/Farina

100 conceptes sobre ART. Hodge/Farina

La novetat infantil d’aquest mes de febrer és 100 conceptes sobre ART de Susie Hodge i Marcos Farina. És gentilesa de llibreria La Mulassa.

En primer lloc, ens podem preguntar si aquest llibre pot resumir l’art amb només 100 conceptes? Doncs, sí.

L’autora, Susie Hodge, té la gran capacitat de transmetre en poques paraules tot el que cal saber sobre l’art. I així ens parla de materials, de tècniques, d’estils, de dissenys… i també sobre artistes del passat i del present.

En segon lloc, com ens pot transmetre aquesta informació? A part de la teoria, aquest fascinant llibre inclou activitats, suggeriments i preguntes per reflexionar, inspirar, practicar i crear.

A la introducció es pot llegir:

No es pot resumir l’art en poques paraules, per això aquest llibre està ple de termes i explicacions (tècniques, materials, idees i invencions): segurament aquí hi ha tot el que sempre heu volgut saber sobre l’art! Només heu de passar les pàgines i descobrireu el meravellós món de l’art, des de l’antiguitat fins a l’actualitat.

Fragment, pàg 7

El contingut del llibre abraça explicacions sobre pintura acrílica, bronze, guix, carbó, argila, cera…, tècniques com l’ombreig, l’esbós, l’oli, el pastel, el llapis…, estils tan diversos com l’expressionisme, l’impressionisme, el barroc, el cubisme, el modernisme…

Detall d’un dibuix sobre Cal·ligrafia
Detall d’un dibuix sobre Cal·ligrafia

L’autora ens diu:

L’art és sosrprenent: pot enlluernar-nos amb la seva bellesa, sorprendre’ns amb les seves tècniques i desconcertar-nos amb els seus conceptes. Pot ser espectacular, divertit, impactant i descarat. També és al·lucinant que l’art es faci des de fa tants anys i per tanta gent. Encara avui es continuen creant obres que passaran a formar part de la història de l’art, i en el futur les nenes i els nens se’n meravellaran, com nosaltres ho fem amb l’art antic.

Fragment, pàg 108

Finalment, si voleu tenir una visió general, a la pàgina 110 trobareu Un passeig per la història de l’art que va des del 30000-4000 aC fins al segle XXI.

Bona lectura amb 100 conceptes sobre ART !

Goldfinch