Línia del terror del concurs Puja al tren

Línia del terror del concurs Puja al tren

El concurs de lectura destinat a la quitxalla de 4t, 5è i 6è de primària Puja al tren s’ha posat en marxa. La màquina treu molt fum quan recorre les cinc línies, una de les quals és la línia del terror i que avui us presentem.

Línia del terror
Línia del terror

Nou estacions són les que té aquest trajecte.

Iniciem el viatge amb En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd de Toni Sans.

De segur que has sentit a dir que a totes les ciutats del món hi ha un semàfor que mai no es posa verd. També et deuen haver advertit més d’una vegada que, quan fas una promesa, no pots faltar a la teva paraula de cap de les maneres. El que potser no t’han explicat mai és que, a vegades, complir una promesa et pot fer descobrir un món ocult i perillós que no sospitaves que existís…

Continuem amb

El misteri de la casa encantada de Marcelo E. Mazzanti

Creus en els fantasmes? La Natàlia, no. La seva gran passió és la ciència. «Les coses que existeixen de veritat», com ella diu.
Però quan el seu germà petit, en Beto, li explica que la casa d’una companya de classe està sent envaïda per aparicions misterioses, decideix que ha d’investigar-ho i aplicar els seus coneixements científics per desemmascarar el que, sense dubte, és una ensarronada. Segur. Veritat?

La tercera és Frankenstein de Mary Shelley de Sir Steve Stevenson

La història de Frankenstein de Mary Shelley des d’una perspectiva mai abans vista, la de la investigadora preferida dels més petits. L’ Agatha Mistery ofereix la seva visió d’un dels llibres més famosos de la història de la literatura. Un clàssic que tots els nens voldran conèixer.

La quarta és La extraordinaria familia Appenzell de Sébastien Perez

La Victòria Appenzell és una noia de dotze anys. El seu llinatge és una mica peculiar. Per mitjà del seu àlbum de fotos ens explica la història de la seva família, que comença amb la seva àvia Eugènia, la primera que la societat va qualificar com a “monstre” quan a l’adolescència li van créixer banyes al front.

Seguim amb

Coraline de Neil Galman

La Coraline es canvia de casa i al dia següent ja comença a explorar-la. Troba catorze portes, però només en pot obrir tretze amb normalitat. Quan aconsegueix obrir-la es troba amb un passadís secret que la condueix a una altra casa molt semblant a la seva. Tanmateix, no és ben bé igual… resulta esgarrifosa…

La sisena, Fantasmas de Raina Telgemeier

La Catrina i la seva família es canvien de casa i marxen cap a la Badia de la Lluna perquè la seva germana petita, la Maya, està malalta i esperen que el canvi de clima la beneficïi. Encara que és conscient que això és el millor, aquest trasllat no la fa feliç, però tot canvia quan exploren la nova ciutat i descobreixen un lloc ple d’aventures… En aquesta meravellosa novel·la gràfica, l’autora, Raina Telgemeier, dona molta importància als avantpassats com a puntal de la cultura.

A continuació,

La setena, Un món ple d’històries de por: 50 relats que fan posar la pell de gallina d’Angela McAllister

Llegendes i contes de tot el món protagonitzats per bruixes, ogres, dracs, fantasmes…

La vuitena, El misteri del paper de vàter volador d’Anna Cabeza

Aquesta vegada han de viatjar a Nova York, on se celebra l’International Granny Detective Conference, el congrés més important d’àvies investigadores del món. L’Hotel Plaza està ple de gom a gom de celebritats: les germanes Triatrappo d’Itàlia, les Aki Emkedo del Japó, i fins i tot en Donald Trompada. Però, entre tant rebombori, hi ha un misteri: el paper de vàter de l’hotel desapareix sense cap explicació. Les Crostó, el Marcel i el seu nou amic Max comencen la recerca del culpable. Qui serà?

I la novena i última,

Històries de por d’Angela Sommer-Bodenburg

El pobre Florià s’avorreix com una ostra des que fa uns dies una malaltia l’obliga a estar-se al llit. Per això els seus amics s’han confabulat per contar-li les històries que més li agraden: unes històries terrorífiques que et posaran els cabells de punta. 

Què us ha semblat aquesta línia del terror? Hi pugeu?

Goldfinch