Club de Lectura de Ciència Ficció: Binti

Club de Lectura de Ciència Ficció: Binti

El dia 8 de novembre vam tenir lloc la trobada el Club de Lectura de Ciència Ficció per parlar de la novel·la “Binti” de l’autora americana amb arrels nigerianes, Nnedi Okorafor.

La novel·la

Binti és el primer tom d’una trilogia de novel·les curtes. És la història d’una noia que abandona el seu poble natal i es separa de la família per emprendre un viatge que la canviarà per dins i per fora.

9788417925543 - Club de Lectura de Ciència Ficció: Binti

Molts de nosaltres ens podem sentir identificats amb aquesta sensació quan deixem casa i família i encetem el viatge de la nostra pròpia vida, cap a la maduresa. La por a allò desconegut, el dubte de les nostres pròpies capacitats… Serem capaços de realitzar allò que ens hem proposat? Ens admetrà la gent que ens envolta? … La protagonista, Binti, reflecteix una dicotomia entre aquest afany d’evolucionar i continuar creixent i de l’amor per les arrels. El desig d’una banda de formar part del món de l’ètnia dominant i de l’altra de no perdre la identitat i la seva idiosincràsia. En aquest món on vivim, tan globalitzat, és molt fàcil anar perdent les diferències culturals que ens nodreixen i ens donen força com a persones, enriquint-nos.

A la novel·la s’aborda també, des de la perspectiva d’una escriptora negra, els problemes del patriarcat. La sensació de tenir ja una ruta feta a la vida i de com  poder sortir-ne. La protagonista vol escapar de casar-se, de tenir fills, d’una vida còmoda però prefixada.

img 0313 0 - Club de Lectura de Ciència Ficció: Binti

També veiem reflectit la discriminació, el sentit de superioritat d’alguns davant d’altres perquè tenen un tret diferencial: color, tradicions, idioma… I els problemes de les colonitzacions i de l’espoli que s’ha fet de diverses cultures en el temps.

Una novel·la curta que ens fa reflexionar sobre molts temes, que ens obre idees i camins nous i que dóna esperança en l’evolució de l’home.

De vegades podem arribar a pensar que tenim futur.

J. Walquer